Burhaniye'de Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Burhaniye'de Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi

Burhaniye\'de Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi

Balıkesir’in Burhaniye Ticaret Odası (BTO) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Balıkesir Hizmet Merkez Müdürlüğü arasında ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ protokolü, imzalandı.

21.09.2014 14:25

Balıkesir'in Burhaniye Ticaret Odası (BTO) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Balıkesir Hizmet Merkez Müdürlüğü arasında 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' protokolü, imzalandı.

Burhaniye Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Sarıbaş ile KOSGEB Balıkesir Hizmet Merkezi Müdürü Hüsamettin Çay, protokolün imzalanmasının ardından BTO Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Sarıbaş bir açıklama yaptı. Sarıbaş, açıklamasında, oda olarak eğitim çalışmalarına verdikleri önemi anlattı. Hüseyin Sarıbaş, "Bu kapsamda yürütmekte olduğumuz faaliyetlere bir yenisini ekleyerek girişimcilik kültürünün yaygınlaşmasında, başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması için altyapı oluşturulmasında katkı sağlayacak olan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ni başlatıyoruz. Bunu, KOSGEB ile işbirliği içinde gerçekleştireceğiz" dedi.

KOSGEB Balıkesir Hizmet Merkezi Müdürü Hüsamettin Çay da, Burhaniye'deki girişimci adayları adına eğitim organizasyonunu ve eğitim giderlerini karşılamak suretiyle KOSGEB Yeni Girişimci Desteğinden faydalanma imkanı veren Oda Yönetimine ve özellikle başkan Sarıbaş'a teşekkür ettiğini söyledi. Başkan Hüseyin Sarıbaş, 30 kişinin katılacağı eğitim için başvuruların 24.09.2014 tarihi saat 17.00'e kadar Burhaniye Ticaret Odası KOSGEB Temsilciliği'ne yapılacağını söyledi. Katılımcıların, bu başvuruların içinden bölgenin ihtiyacı da göz önünde bulundurularak iş fikirlerine göre girişimci özelliği bulunan kişiler arasından 25 Eylül 2014 Perşembe günü saat 10.00'da yapılacak olan mülakat yolu ile belirleneceğini bildirdi.

28 Eylül- 11 Ekim 2014 tarihleri arasında düzenlenecek eğitimi bitirerek sertifikalarını alan girişimci adayları, işletmelerini kurmalarının ardından projeleriyle birlikte KOSGEB Yeni Girişimci Desteği'ne başvuru yapabilecekleri açıklandı. Projelerinin kabul edilmesi halinde Yeni Girişimci Desteği'nde destek oranı kadın girişimciler ve engelli girişimciler için yüzde 80, erkek girişimciler için yüzde 70 olmak üzere 30 bin TL'ye kadar hibe, 70 bin TL'ye kadar geri ödemeli destek verilebilecek. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniye'de Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement