Burkina Faso'ya Adıyamanlı Gelin - Son Dakika
Yerel

Burkina Faso'ya Adıyamanlı Gelin

Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde tanışan Adıyamanlı Sakine Demir ile Burkina Fasolu Mahamoudou Tiemtore, Gaziantep'te hayatlarını birleştirdi.

26.07.2015 13:49

Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde tanışan Adıyamanlı Sakine Demir ile Burkina Fasolu Mahamoudou Tiemtore, Gaziantep'te hayatlarını birleştirdi.

Şahinbey Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, nikah salonunda düzenlenen törende, çiftin nikahını Belediye Başkan Vekili Cuma Güzel kıyarken, evlilik cüzdanını ise geline Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Gökbudak verdi.

Çiftin nikah şahitliğini de Hasan Kalyoncu Üniversitesi öğretim görevlileri yaptı.

Çiftlere ömür boyu mutluluklar dileyen Cuma Güzel, "Dünyanın bir ucundan gelip diğer bir ucunda kader buluşturuyor. Bu çok güzel bir şey. İki Müslüman kardeşimizin birlikteliği bir örnektir. Gelin kızımız bizim aynı zamanda kültür elçimiz olacak. Burkina Fasolu kardeşimiz memleketine gittiğinde Gaziantep'i, onlar da buraya geldiğinde kendi memleketlerini anlatacak ve bir kültür birlikteliğimiz olacak" ifadelerini kullandı.

Sakine Demir de üniversitede İngilizce öğrenmek için yanına gittiği Mahamoudou ile arasında başlayan arkadaşlığın evlilikle sonuçlandığını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Burkina Faso'ya Adıyamanlı Gelin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement