Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe Açıklaması

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe Açıklaması

''Önceliğimiz insanımızın sağlığı ve mutluluğudur.

13.01.2015 13:27

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Önceliğimiz insanımızın sağlığı ve mutluluğudur. Uyuşturucuyla mücadele konusunda herkesin üzerine düşen sorumluluğu alması, insanların bilinçlendirilmesi, bu konuda ortak hareket edilmesi ve sorunun çözülmesi şarttır" dedi.

Sağlıklı Kentler Birliği Danışma Kurulu toplantısı, Bursa'da Sağlıklı Kentler Birliği hizmet binasında yapıldı. Toplantıda; 6–8 Mayıs tarihlerinde Gebze'de yapılacak 'Yerel Yönetimlerin Gençlik Politikaları ve Bağımlılık ile Mücadele' temalı konferans programı, birlik üyelerine yönelik eğitim önerileri, Kentli Dergisi içeriği, ile Sağlıklı Kentler Birliği üyelerinin çalışmalarına yönelik fikirler ve araştırma projeleri önerileri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, eski Büyükşehir Belediye Başkanı Erdem Saker başta olmak üzere alanında uzman isimlerle Sağlıklı Kentler Birliği Danışma Kurulu toplantısını yaptıklarını belirterek, "Sağlıklı bir ülke ve sağlıklı kentler için yapılması gerekenler konuşuldu, önümüzdeki aylarda izlenecek politikalar belirlendi. Bizler en güzel uygulamaları ilk önce Bursa'da yapalım istiyoruz. Karbon emisyonu, hava kirliliği ve çevre ile ilgili suların, derelerin ve toprağın temizliğine yönelik her türlü çalışma bu kapsamda değerlendiriliyor" ifadelerini kullandı.

Başkan Altepe, Bursa'nın sağlıklı bir kent olma yolunda ilk adımları en radikal şekilde attığına değinerek, "Önceliğimiz insanımızın sağlığı ve mutluluğudur. Uyuşturucuyla mücadele konusunda herkesin üzerine düşen sorumluluğu alması, insanların bilinçlendirilmesi, bu konuda ortak hareket edilmesi ve sorunun çözülmesi şarttır" şeklinde konuştu.

Başkan Altepe, uyuşturucuyla ilgili olarak toplumu bilinçlendirmek ve harekete geçirmek adına kamu spotları hazırladıklarını ve RTÜK'ten onay çıktıktan sonra halkı bilinçlendirmek adına her mecrada gösterime sunulacağını da sözlerine ekledi. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement