Bursa?da Albay Akkuş ile 7 Asker Gözaltına Alındı - Son Dakika
Güncel

Bursa?da Albay Akkuş ile 7 Asker Gözaltına Alındı

Bursa?da Albay Akkuş ile 7 Asker Gözaltına Alındı

Bursa'da Albay Akkuş ile 7 asker gözaltına alındıBerktuğ ÖNCÜ/Mehmet İNAN/BURSA, (DHA)- TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nde bir grubun darbe girişiminin önlenmesinin ardından Bursa'da İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş'ın ardından bir teğmen, 4 astsubay, 2 uzman çavuş daha gözaltına alındı.

16.07.2016 10:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da Albay Akkuş ile 7 asker gözaltına alındı

Berktuğ ÖNCÜ/Mehmet İNAN/BURSA, (DHA)- TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nde bir grubun darbe girişiminin önlenmesinin ardından Bursa'da İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş'ın ardından bir teğmen, 4 astsubay, 2 uzman çavuş daha gözaltına alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın darbe girişimine karşı halka, 'sokaklara çıkın' çağrısı üzerine Bursa'da binlerce kişi Şehreküstü, Heykel'de toplandı. En büyük kalabalığın toplandığı AkParti İl Başkanlığı'nın bulunduğu Şehreküstü meydanında bir grubun bayraklı gösterisi sabaha kadar devam etti. Yorgun düşen vatandaşların bir bölümü yerlere karton sererek uyudu. Polisin önlem aldığı bölgeye sabah saatlerinden itibaren vatandaşlar yeniden gelmeye başladı.

Bu arada dün gece Bursa İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş'un ardından bir teğmen, 4 astsubay, 2 uzman çavuş daha gözaltına alındı. İddiaya göre, Albay Akkuş, darbe girişiminden sonra alaya gelerek kendisine sıkıyönetim komutanı sorumluluğu verildiğini belirterek toplantı yapmak istedi. Bu sırada devreye giren Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, "Ben kanunsuz emri tanımıyorum. Burada sorumluluk bende" diyerek Albay Yurdakul Akkuş'u dışarı çıkarmıştı. Tümgeneral Saldık daha sonra Bursa Valisi İzzettin Küçük ile görüştükten sonra İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş'un gözaltına alınması talimatını verdi. Bunun üzerine Albay Akkuş, Osmangazi İlçe Jandarma Komutanlığı'nda gözaltına alınarak polis ekiplerine teslim edilmişti. Bursa'da yaklaşık iki yıldır görev yapan Albay Yurdakul Akkuş'un tayini Ankara'ya çıkmıştı.

Öte yandan Bursa'da bugün yapılacak Motorlu Taşıt Sürücü Adayları yazılı sınavı iptal edildi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa?da Albay Akkuş ile 7 Asker Gözaltına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement