Bursa'da Bisikletli Polisler Göreve Başladı - Son Dakika
Güncel

Bursa'da Bisikletli Polisler Göreve Başladı

Bursa\'da Bisikletli Polisler Göreve Başladı

Nilüfer Belediyesi ile Bursa İl Emniyet Müdürlüğü'nün ortaklaşa hazırladığı 'Beyaz Kırlangıçlar' adı verilen bisikletli polis uygulaması resmen başladı.

15.09.2013 19:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nilüfer Belediyesi ile Bursa İl Emniyet Müdürlüğü'nün ortaklaşa hazırladığı 'Beyaz Kırlangıçlar' adı verilen bisikletli polis uygulaması resmen başladı. Bisikletli polislerin konuşlanacağı Bursa Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Bisikletli Polis Trafik Noktası Ataevler'de düzenlenen törenle hizmete girdi. Törene Nilüfer Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Bozbey, Bursa İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve davetliler katıldı.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, törende yaptığı konuşmada projenin uygulamasına büyük destek sağlayan Emniyet Müdürlüğü yöneticilerine teşekkür etti. Bisikletli polislerin ilk etapta 100. Yıl, Ertuğrulkent, Altınşehir, Ataevler ve Fatih Sultan Mehmet Bulvarı civarında görev yapacağını söyleyen Bozbey, uygulamanın daha sonra tüm Nilüfer'e yayılacağını kaydetti. Bozbey, projenin pek çok anlamı ve hedefi olduğunu belirterek, "Öncelikle uygulamanın polis vatandaş ilişkisinin gelişmesine katkı sağlayacağını umut ediyoruz. Son dönemde ortaya çıkan bir gerçek şu: Toplum olarak her zamankinden daha fazla hoşgörüye gereksinimimiz var. Birbirimizi ötekileştirmeden anlamaya daha fazla çalışmalıyız. Birlikte yaşamanın en önemli şartı, hoşgörü ve anlayış. Son günlerde hepimizin tanık olduğu gelişmeler bunu bir kez daha gösterdi. İşte bu süreçte projemiz, polis vatandaş ilişkisine önemli bir katkı sağlayacağı için büyük değer taşıyorö dedi.

Bozbey, Nilüfer Belediyesi olarak çevre kirliliğine önlem olması amacıyla 85 kilometre bisiklet yolu yaptıklarını ve bu yolları evrensel renk olan mavi ile boyadıklarını sözlerine ekledi.

Bursa İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya da çevre sağlığının korunması açısından bisikleti tavsiye ettiklerini belirterek, bu konudaki çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti. Bisikletli polisin görevi hakkında da bilgi veren Kahya, uygulamanın ağırlıklı olarak okul önlerinde olacağını, bununla birlikte her türlü denetimin de sağlanacağını söyledi. Konuşmaların ardından bisikletli polisler resmi olarak hizmete başladı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile Bursa İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya da kısa süre bisiklete binerek uygulamayı başlattı.

Hizmete açılan Merkez Noktası, Nilüfer Belediyesi tarafından yaptırılarak Emniyet Müdürlüğü'ne devredildi. Bisikletli polisin tasarım ve araç gereçlerini de Nilüfer Belediyesi üstlendi. İlk etapta 15 personelin görev yapacağı uygulamada polisler, Nilüfer Belediyesi'nin yaptırdığı 85 kilometrelik mavi çizgili bisiklet yollarını kullanarak, ağırlıklı olarak okul geçişlerinde düzeni sağlayacak. Trafik denetimleri yapıp, bisiklet kullanımını özendirmesi planlanan bisikletli polisler, 'Güvenle bas pedala, beyaz kırlangıçlar yanında' sloganıyla Nilüfer sokaklarının hem daha güvenli hem de daha çevre dostu olmasını sağlayacak

FOTOĞRAF

BURSA, (DHA) -

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa'da Bisikletli Polisler Göreve Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement