Bursa'da Büyük Sanayi Sitesi İhalesi 15 Ocak'ta - Son Dakika
Güncel

Bursa'da Büyük Sanayi Sitesi İhalesi 15 Ocak'ta

Bursa\'da Büyük Sanayi Sitesi İhalesi 15 Ocak\'ta

Bursa Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak, TOKİ tarafından yaptırılacak Kestel Çataltepe Büyük Sanayi Sitesi'nin ikinci etap ihalesinin 15 Ocak 2015 tarihinde düzenleneceğini açıkladı.

11.11.2014 13:14

Bursa Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak, TOKİ tarafından yaptırılacak Kestel Çataltepe Büyük Sanayi Sitesi'nin ikinci etap ihalesinin 15 Ocak 2015 tarihinde düzenleneceğini açıkladı. Tak, ilk etapta 125 işyerinin yapıldığını hatırlatarak, ihale kapsamında geriye kalan 2 bin 865 işyerinin yapılacağını söyledi.

BESOB Başkanı Arif Tak, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yapılması için çalışılan Kestel İlçesi'ndeki Çataltepe Büyük Sanayi Sitesi'ndeki gelişmelerle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi. BESOB Hizmet Binası'nda yapılan toplantıda konuşan Tak, projenin Bursa için çok önemli olduğunu dile getirdi. Projenin yaklaşık 500 milyon dolara yapılacağını belirten Tak, "Bu durum Bursa'yı çok meşgul etti. 5 yıldır kent gündemini işgal eden bir konu. Güzel bir noktaya gelindi. Bu konuyu geçtiğimiz hafta kentimize gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu açıklamıştı. Şimdi biz de müjdeli haber olarak duyurmak istiyoruz" diye konuştu.

Proje ile kentin değişik noktalarında ruhsatsız ve sağlıksız yapılardan oluşan işyerlerinden kurtaracağını ifade eden Tak, esnafın modern işyerlerinde faaliyetlerini sürdüreceklerini dile getirdi. Kent içi imalat alanlarının merkez dışına transferi ile en büyük kentsel dönüşüm projesinin hayata geçeceğini ileri süren Tak, yeni dönüşüm projelerine de imkan sağlayacağını söyledi. Bursa Büyük Sanayi Sitesi Projesi'nin 2 bin 990 işyerinden oluşacağını ve bunun 125'inin bittiğini hatırlatan Tak, şöyle konuştu:

"Tümüyle esnaftan toplanan kaynakla kamulaştırılan ve geri ödemi ile yapılacak işyerleri toplam 500 milyon dolar yatırım hacmi ile Bursa'nın en büyük projelerinden biridir. Proje içinde kampüsü, yurt binaları, kongre ve kültür merkezi, sergi salonları, itfaiye merkezi, sağlık ve alışveriş merkezi, 80 yataklı otel, ofisler, spor ve rekreasyon alanları yer alacak. Bugüne kadar 11 etaba ayrılmış projede sadece 1 etap 125 dükkanın ihalesi yapılmış temeli Sayın Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç tarafından atılmıştı. İnşaatları bitip, kuraları çekilip, sahiplerine teslim edildi. Önümüzde alt yapı ve 10 etap projesi var. 15 Ocak 2015 tarihinde ihaleye çıkacak projemiz ile süreci hızlandıracağız kalan 2 bin 865 işyeri ihaleye çıkacak ve tek etapta bitereceğiz. Önümüzdeki 2 yıl içinde projenin neticelenmesini hedefliyoruz."

Projenin toplam alanının 366 hektarlık olduğunu hatırlatan Tak, bunun 70 hektarlık bölümünün orman alanı, 286 hektarlık alanın ise özel mülkiyet olduğunu dile getirdi. Toplam işyeri büyüklüğünün 1 milyon 255 bin metrekarelik alanda olacağını duyuran Tak, projenin açılan davalardan dolayı uzadığını ifade etti. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa'da Büyük Sanayi Sitesi İhalesi 15 Ocak'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement