Bursa'da Canlı Hayvan ve Et Borsası İçin Dev Kompleks - Son Dakika
Yerel

Bursa'da Canlı Hayvan ve Et Borsası İçin Dev Kompleks

Büyükşehir Belediyesi, Bursa Ticaret Borsası işbirliğiyle, et fiyatlarının belirleneceği canlı hayvan ve et borsası kurmak için kompleks kurma kararı aldı.

15.12.2014 15:44  Güncelleme: 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Büyükşehir Belediyesinin, Bursa Ticaret Borsası (BTB) işbirliğiyle canlı hayvan ve et borsası için 250 dönümlük araziye dev kompleks kurma kararı aldığı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Ulaşım Toplu Taşım İşletmeciliği binasındaki makamında, BTB Başkanı Özer Matlı ve Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler ile görüştü.

Afyonkarahisar Ticaret Borsasının canlı hayvan ve et borsası konusundaki tecrübelerinden faydalanmak istediklerini, bu nedenle Mühsürler'i Bursa'ya davet ettiklerini belirten Başkan Altepe, Bursa'nın sağlıklı bir kent olması ve sağlıklı bir toplum konusundaki çalışmalara hız kesmeden devam ettiklerini kaydetti.

Bursa'da kurulacak tesisin 250 dönümlük alana sahip olacağını, BTB ile ortak hareket edeceklerini bildiren Başkan Recep Altepe, şunları kaydetti:

"Sağlıklı bir toplum için sağlıklı et tüketimi çok önemlidir. Bu konuda Bursa'da gerekli tesislerin sağlanması, yatırımların yapılması ve hizmetler en önemli görevlerimizdendir. Türkiye ve dünyadaki en önemli örnekleri inceleyerek, Bursamıza çok geniş bir alanda örnek bir canlı hayvan ve et borsası kazandırmak istiyoruz. Bununla ilgili ilk adımı atmış, başlangıç kararlarını almış bulunuyoruz."

Mühsürler de Türkiye'nin ilk canlı hayvan borsasını Afyonkarahisar'da kurduklarını hatırlatarak, yapılacak yatırımın Bursa'ya hayırlı olması dileğinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bursa'da Canlı Hayvan ve Et Borsası İçin Dev Kompleks - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement