Bursa'da Kültür Sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

Bursa'da Kültür Sanat

"Bursa Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali", Bursa Devlet Tiyatrosunun (BDT) ev sahipliğinde devam edecek.

24.03.2016 17:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Bursa Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali", Bursa Devlet Tiyatrosunun (BDT) ev sahipliğinde devam edecek.

Devlet Tiyatrolarınca bu yıl 3'üncüsü düzenlenen ve 12 Mart'ta başlayan festival kapsamında bu hafta Romanya ve Bulgaristan'dan gelen grupların oyunları izleyicilerle buluşturulacak.

Romanya'dan gelen Kraliçe Mary Tiyatrosu tarafından sahneye konulan ve Anthony Neilson'un yazdığı, Ovidiu Caita'nın yönettiği "Noel Arifesi" oyunu bugün ve yarın saat 20.00'de Ahmet Vefik Paşa (AVP) Tiyatrosu'nda sahnelenecek.

Bulgaristan'dan gelen Köstendil Belediye Tiyatrosunca sahnelenen ve Tuncer Cücenoğlu'nun yazdığı, Rumen Rachev'in yönettiği "Çığ" oyunu da 26 ve 27 Mart'ta AVP Sahnesi'nde saat 20.00'de izleyiciyle buluşturulacak.

Bursa Şehir Tiyatrosu

Bursa Şehir Tiyatrosu "Ya Devlet Başa ya Kuzgun Leşe" oyununu sahneleyecek.

Orhan Asena'nın yazdığı oyunun yönetmenliğini Yunus Emre Bozdoğan üstlendi. Oyunun dekorunu Sertel Çetinel, kostümlerini Aydan Çınar, ışık tasarımını Zeynel Işık, müziklerini ise Fatih Veli Ölmez yaptı.

Eserde, Şehzade Mustafa'nın ölümü sonrası yaşanan olaylara yer veriliyor. Tahtın, çocukları Bayezid ile Selim'den birine kalacağını düşünen Hürrem Sultan, iki şehzadenin birbirine düşeceğini ve Kanuni Sultan Süleyman ölmeden taht kavgasına başlayacağını kestiremiyor. Hatalı kararları sonucu kardeşini sürekli kışkırtan biri gibi görülen Bayezid, tek koruyucusu Hürrem Sultan'ın ölümüyle yalnızlaşıyor. Artık her şey Kanuni Sultan Süleyman'ın kararına kalıyor.

Oyun, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Orhangazi Salonu'nda, 29 Mart Salı günü saat 20.00'de sahneye konulacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Bursa'da Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement