Bursa'da Roman Düğünündeki Silahlı Kavganın Davası - Son Dakika
Yerel

Bursa'da Roman Düğünündeki Silahlı Kavganın Davası

Geçen mayıs ayında bir Roman düğününde 3 kişinin ölümü, 6 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı kavgaya karıştıkları iddiasıyla 10'u tutuklu 11 sanığın yargılanmasına başlandı.

22.09.2015 10:03

Geçen mayıs ayında bir Roman düğününde 3 kişinin ölümü, 6 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı kavgaya karıştıkları iddiasıyla 10'u tutuklu 11 sanığın yargılanmasına başlandı.

Bursa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Enver, Metin (19), Çetin (20), Metin (19), Çetin (53), Alişan (32) ve Cengiz Çedik (33) ile Serkan, Doğan ve Eyüp Özçimen, tutuksuz sanık Erdinç Çedik (32), olayda ölen ve yaralanan kişilerin yakınları, tarafların avukatları katıldı.

Tutuklu sanıklardan Enver Çedik, savunmasında, düğünde grupların oynama sırasını belirleyen Güney Marmara Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Efkan Özçimen'den, annesi Saniye Çedik ve babasını da sıraya almasını istediğini söyledi.

Özçimen'in, bu isteğini yerine getirmediğini öne süren Çedik, "Daha sonra elime aldığım şişeyle Efkan'ın kafasına vurdum. Ardından silahlar patladı. Annemin silahla vurulduğunu görünce, silahımı çıkarıp ben de rastgele ateş ettim" dedi.

Gökçe Özçimen ise eşi Efkan Özçimen'i öldüren kişiler yüzünden dul kaldığını ifade etti.

Bebeğinin de 10 aylıkken babasız kaldığını belirten Özçimen, "Eşim düğüne gitmeyecekti. Milletvekilleri gelecek diye o düğüne gitti. Hepsinin kursağında eşimin lokması var. Lodosta evsiz kaldıklarında eşim kaymakamlara yalvarıp onlar için kalacak yer buldu. Hep onları kolladı. Sanıklardan, Özçimen ailesinden olmayanların cezalandırılmasını istiyorum" diye konuştu.

Efkan Özçimen'in babası Cemil Özçimen de düğünde oyun oynayan herkesin belinde tabanca bulunduğunu savundu.

Özçimen, şunları kaydetti:

"Efkan, düğüne gelen milletvekillerini uğurladıktan 10 dakika sonra silahların patlama sesi geldi. O sırada orada değildim, evimin önündeydim. İnsanların kaçıştıklarını gördüm ve onlara neden kaçıştıklarını sordum. Bana, oğlumun vurulduğunu söylediler. Emrah isimli kişi, Alişan'ın oğluma yönelik, 'Kafalarına sıkın' dediğini, kendisinin de olay sırasında ölü numarası yaparak kurtulduğunu anlattı. Yaralanan 6 kişi neden bu duruşmaya gelip de ifade vermedi? Özçimenler dışındaki sanıkların cezalandırılmasını istiyorum."

Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının tutuklu kişiler için tahliye taleplerini reddederek, duruşmayı erteledi.

Olay

Merkez Yıldırım ilçesi Hacivat Mahallesi'nde, 31 Mayıs'ta bir Roman çiftin düğünde grupların oynama sırasını belirleyen 32 yaşındaki Efkan Özçimen ile Enver Çedik arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşmüş ve olaya bu kişilerin yakınları da karışmıştı.

Tabancalarla ateş edilmesi sonucu Efkan Özçimen ve Enver Çedik'in de aralarında bulunduğu 9 kişi yaralanmıştı. Yaralılar, Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma, Muradiye Devlet ve Çekirge Devlet hastaneleri ile özel bir hastaneye kaldırılmıştı.

Efkan Özçimen ve arkadaşı 34 yaşındaki Savaş Göçük ile Enver Çedik'in annesi 53 yaşındaki Saniye Çedik, hastanelerde müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Diğer 6 yaralı ise tedavilerinin ardından taburcu edilmişti.

Olayın ardından polis ekiplerince gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 11 kişiden 10'u mahkemece tutuklanmış, biri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Sanıklar hakkında müebbet hapis istemiyle dava açılmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bursa'da Roman Düğünündeki Silahlı Kavganın Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement