Bursa'da "Trafik ve Çözümleri" Çalıştayı - Son Dakika
Güncel

Bursa'da "Trafik ve Çözümleri" Çalıştayı

Bursa'da, kent içi trafiğinin durumu ve geleceğinin ele alındığı "Trafik ve Çözümleri" çalıştayı başladı.

04.05.2016 13:55

Bursa'da, kent içi trafiğinin durumu ve geleceğinin ele alındığı "Trafik ve Çözümleri" çalıştayı başladı.

Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğü ortaklığıyla gerçekleştirilen çalıştayda, kent içi trafiğinin durumu ve geleceği konusunda kurumlar arasında durum değerlendirmesi ile çözüm önerileri ele alınıyor.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen çalıştayın açılışında konuşan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, metropollerde toplu taşıma sistemlerindeki sorunların tam olarak çözülmesi gerektiğini söyledi.

Bursa gibi tarihi kentlerin yapısının kolaylıkla değişemeyeceğini ifade eden Karaloğlu, "İstatistikler, trafikte yaşanan kazalarda hatanın yüzde 90 civarında insan unsurundan kaynaklandığını gösteriyor. Bu noktada da eğitim çok büyük önem kazanıyor. Anaokulundan itibaren çocuklarımızın trafik eğitimi almalarına dikkat etmeliyiz. Ancak, trafikle ilgili her kurum üzerine düşen sorumluluğu üstlenmeli ve gereğini yerine getirmelidir." diye konuştu.

Büyükşehir Belediyes Başkan Vekili Abdülkadir Karlık ise, ulaşım ve trafik sıkışıklığının tüm büyük kentlerde olduğu gibi Bursa'da da önemli bir kentsel sorun olduğunu belirtti.

Başkan Vekili Karlık, ulaşım ve trafik sorunlarının çözümü için vatandaşların toplu taşımadan hızlı, konforlu, ucuz ve kaliteli bir şekilde yararlanması gerektiğini kaydetti.

Kent genelinde akıllı ulaştırma sistemleri kurularak araç ve yaya trafiğinin yönetilmesi ve denetlenmesi konusunda etkin bir elektronik denetim sistemi kurulması gerektiğini ifade eden Karlık, şöyle konuştu:

"Bursa'da sürdürülebilir ulaşım ve trafik sorunlarının çözümü için kentsel planlama ile Nilüfer, Mudanya, Gemlik ve Yıldırım yeni kanat çekim merkezleri oluşturulmalı. Bu merkezlerde de sağlık, eğitim, dinlenme, eğlenme ve benzeri kentsel donanımlarla bisiklet ve yaya ulaşımına öncelik verecek akıllı kent merkezleri oluşturulmalıdır. İnsan ve çevre sağlığını ön plana çıkaran sağlıklı şehirler konseptine uygun toplu taşıma sistemlerinin geliştirilmesi amacıyla raylı sistem ağı arttırılması ve yayalaştırma yapılarak kent merkezine özel araç girişi kısıtlanmalıdır."

İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız da, Bursa'da kayıtlı 1 milyon sürücü olduğunu, 750 bin civarında kayıtlı aracın trafiğe çıktığını belirtti.

Yıldız, trafiğin sağlıklı şekilde sağlanması için herkesin üzerine düşen sorumluluğu üstlenmesi gerektiğini söyledi.

Çalıştayın 2 gün süreceği öğrenildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bursa'da 'Trafik ve Çözümleri' Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement