Bursa'daki Patlama... - Son Dakika
Güncel

Bursa'daki Patlama...

Bursa'da, 5 işçinin yaralandığı fabrikanın müdürü Nedim Görecek, canlarını zor kurtardıklarını, patlamanın neden kaynaklandığını araştırdıklarını söyledi.

04.08.2014 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da, 5 işçinin yaralandığı fabrikanın müdürü Nedim Görecek, canlarını zor kurtardıklarını, patlamanın neden kaynaklandığını araştırdıklarını söyledi.

Saat 10.30 sıralarında merkez Osmangazi İlçesi Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Papatya Sokak'ta Nezih Güner'e ait Pli Star Tekstil Fabrikası'nda yangın çıktı. Tekstil makinesinin ısınması sonucu başlayan yangın, yanıcı maddelerin alev almasıyla büyüdü. Daha sonra patlama yaşandı. Yangın kısa sürede büyürken, yangın ve patlama sebebiyle işçiler Ramazan Topuz, Besim Özgür, Hakan Efendi, Tahsin Erol ve Nedim Kaytan yaralandı. Yaralılar 112 ambulanslarıyla Şevket Yılmaz Eğitim Araştırma Hastanesi ve Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Fabrikanın İşletme Müdürü Nedim Görecek, yaptığı açıklamada, yangın başladığı sırada ikinci katta olduklarını belirtti. Görecek, "Canımızı zor kurtardık. Biz üst kattaydık, yangın birinci katta çıktı. Her tarafı duman sardı. 5-6 arkadaşımız zor çıktı. Alttakiler olaya daha çabuk vakıf olunca kaçtılar herhalde. Üst katta ne olduğunu anlayana kadar duman sardı. Zor çıktık. Asansörle ikinci bir çıkış sayesinde kendimizi dışarı atabildik. Yangının çıkış sebebini kesin olarak bilmiyoruz" diye konuştu.

Fabrikada toplam 22 işçinin çalıştığını ifade eden Görecek, "Yangının doğalgazdan çıktığını sanmıyorum. Çünkü doğalgaz borusu duvardan giriyor. Makineye doğalgaz bağlı değil. Duyduğum kadarıyla makinenin altında bir patlama olmuş. Baskı makinesinin altında. Elektrik kontağı mıdır bilemiyorum. Her pazartesi sabahı temizlik yapılır, daha sonra işe başlanır. Ne olduğunu bilmiyoruz. Yaralı arkadaşlar anlatıyor. Asetonla temizlik yapılıyor. Yanıcı bir madde; kontak olduysa elektrik kontağı ile birlikte olmuş olabilir" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bursa'daki Patlama... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement