'Bursa Fotofest'in Açılışında Coşku Doruğa Ulaştı - Son Dakika
Güncel

'Bursa Fotofest'in Açılışında Coşku Doruğa Ulaştı

\'Bursa Fotofest\'in Açılışında Coşku Doruğa Ulaştı

'4. Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali, Cumhuriyet Caddesi'nde coşkulu görüntülere imza atan 'Geleneksel Festival Yürüyüşü' ile başladı.

13.12.2014 15:05  Güncelleme: 15:12

Türkiye'nin en önemli fotoğraf festivallerinden biri haline gelen 'Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali (BursaFotoFest)', bu yıl 'Birlikte Yaşamak' temasıyla 6-11 Aralık tarihleri arasında dünyanın en önemli fotoğraf sanatçılarını ve fotoğraf tutkunlarını Bursa'da buluşturuyor. Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi (BKK) ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) işbirliğiyle bu kez 4.'sü gerçekleştirilen festival, Türkiye'nin ve Bursa'nın görsel tarihinin oluşumuna katkı koyması bakımından büyük önem taşıyor.

'4. Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali (BursaFotoFest)', Cumhuriyet Caddesi'nde coşkulu görüntülere imza atan 'Geleneksel Festival Yürüyüşü' ile başladı. Bursa Mehter Takımı'nın marşları eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüş, coşkulu anlara sahne oldu. Bursalıların yoğun ilgi gösterdiği festivale, hem Bursa'dan hem de organizasyon için kente gelen fotoğrafçılar ve vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

"Bursa'nın tanıtımına fotoğrafla katkı sağlanıyor"

Cumhuriyet Caddesi boyunca yapılan yürüyüşün ardından '4. Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali'nin açılış kurdelesi Zafer Meydanı'nda kesildi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, coşkulu kortejin ardından yaptığı açıklamada, Bursa'nın tarihi bir gün yaşadığını belirterek, "Bursa FotoFest, bir hafta boyunca hayatın tüm renklerini 'Birlikte Yaşamak' temasıyla Bursalı sanatseverlerle buluşturacak. Festivalde, yaşamın farklı detaylarına göz atacağız. 57 ülkeden fotoğraf sanatçılarının Bursa'da buluştuğu bu önemli etkinlik, dünyanın tüm güzelliklerini fotoğraflarla Bursa'ya taşıyor, aynı zamanda da Bursa'nın değerlerini ve güzelliklerini, kentin her köşesinden çekilecek yüzbinlerce fotoğrafla dünyaya tanıtıyor. Renkli, güzel bir etkinlik olan FotoFest, geleneksel hale getiriliyor. Bu yıl 4.'sü düzenlenen festival, fotoğraf sanatının gelişimini desteklerken aynı zamanda Bursa'nın tanıtımına da katkı koyuyor" diye konuştu.

Başkan Altepe, 57 ülkeden gelen fotoğrafçıların önemli eserlerinin de Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) başta olmak üzere farklı galerilerde Bursalı sanatseverlerle buluşacağını sözlerine ekledi.
Geleneksel festival yürüyüşüne katılan Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta da Bursa için önemli bir festival olan FotoFest'in gelenekselleşmesinin değerine dikkati çekti. FotoFest'in ülkedeki en önemli uluslararası festivallerden bir tanesi olduğunu vurgulayan Usta, organizasyona katkı koyanları tebrik ederek, 'Bursa için bir şans' olan festivale tüm vatandaşları davet etti.

Dünyaca ünlü sanatçıların fotoğrafları Bursa'da

Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, festivalin gerçekleşmesine büyük destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür ederek, fotoğraf gönüllülerinin Bursa'da dünyanın seçkin fotoğraflarını izleme şansı bulduğuna işaret etti. Bursa FotoFest'te dünyanın en büyük fotoğraf sergisinin açıldığını söyleyen Pala, "FotoFest ile Bursa'nın gücünü hep birlikte görüyoruz. Bursa olarak dünya çapında bir organizasyona imza attık. Bursa Kent Konseyi'nin aktif gücüyle Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle ve gönüllülerimizin emekleriyle önemli bir organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Bursa'da binlerce fotoğraf, meraklılarıyla buluşuyor" diye konuştu.

Yerli ve yabancı 159 fotoğraf sanatçısı Bursalılarla buluşuyor

2011 yılında "Karşılaşmalar", 2012 yılında 'İnsanlığın İzleri' ve 2013 yılında 'Hayatın Renkleri' başlığıyla düzenlenen festival, bu yıl 'Birlikte Yaşamak' temasıyla yapılıyor. 7 uluslararası, 32 ulusal ve 120 yerel sanatçı katılacak olan festivalin danışma kurulu üyeliğini Ara Güler, İzzet Keribar, Prof. Dr. Levent Kılıç, Prof. Dr. Melih Zafer Arıcan, Utku Kaynar, Öğr. Gör. Mustafa Bilge Satkın'nın yaptı, festivalin küratörlüğünü ise Hasan Şenyüksel üstlendi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Bursa Fotofest'in Açılışında Coşku Doruğa Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement