Bursa'nın Sosyal Güvenlikte Tahsilat Sıkıntısı Yok - Son Dakika
Ekonomi

Bursa'nın Sosyal Güvenlikte Tahsilat Sıkıntısı Yok

Bursa\'nın Sosyal Güvenlikte Tahsilat Sıkıntısı Yok

Bursa’nın sosyal güvenlik alanında tahsilat sıkıntısının olmadığını ifade eden SGK Bursa İl Müdürü Eran Karaca, tahsilat oranının yüzde 92 civarında olduğunu söyledi.

26.09.2014 10:45

Bursa'nın sosyal güvenlik alanında tahsilat sıkıntısının olmadığını ifade eden SGK Bursa İl Müdürü Eran Karaca, tahsilat oranının yüzde 92 civarında olduğunu söyledi.

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Bursa İl Müdürü Eran Karaca'yı makamında ziyaret etti. Eran Karaca'ya yeni görevinde başarılar dileyen BSMMMO Yönetimi, kurumlar arası işbirliği çağrısını yineledi. BSMMMO Başkanı Sönmez, Bursa'yı ve kurumu yakından tanıyan birinin, il müdürü olarak görev yapmasının sevindirici olduğunu da söyledi. Sönmez, "Yeni torba yasasıyla birlikte çıkan af yasasının bu kadar sıklıkla çıkmasını doğru bulmuyorum. Sürekli af yasasının çıkması bir beklentiye neden oluyor. Bu, ilgili mükellefiyetlerini yerine getiren, borcunu düzenli ödeyen vatandaşlar için adeta bir ceza niteliğindedir" dedi.

"SOSYAL GÜVENLİKTE TAHSİLAT SIKINTISI YOK"

BSMMMO Yönetim Kurulu'na makamına gerçekleştirdikleri ziyaret için teşekkür eden SGK Bursa İl Müdürü Eran Karaca ise afların, yeniden yapılandırma olarak nitelendirilmesi gerektiğinin altını çizerek, "Yapılandırma ile alınamayan borçlar alınıyor. Yapılandırma, sosyal barışa da katkı sağlıyor. Bursa'nın sosyal güvenlik alanında, tahsilat konusunda sıkıntısı yok. Tahsilat oranları yüzde 92 civarında ve teşviklerin bunda büyük katkısı var" diye konuştu.

"EMEKLİ MAAŞLARININ DÜŞÜK OLMASI KAYIT DIŞI"

Emekli maaşlarının düşük olması ile ilgili görüşlerinin sorulmasına yanıt veren Karaca, "Emekli maaşlarının düşük olması, kayıt dışı ile ilgili bir durum. Çalışırken, kuruma gerçek ücretler bildirilse maaşlar böyle düşük olmayacak. Bursa'daki kayıt dışındaki en büyük sorun, ücretteki kayıt dışılık. Sigortalılık var ama gerçek ücretler gösterilmiyor. Gerçek rakamlarla emekli olanlar, yüksek emekli maaşı alıyor" dedi.

"KAYIT DIŞI SORUNLAR, PRİMLER DÜŞÜRÜLEREK ÇÖZÜLMEZ"

Bursa'da kayıt dışı oranının yüzde 28 civarında olduğunu, diğer illerde ise ortalamanın yüzde 35 civarında olduğunu kaydeden Karaca, "Kayıt dışı sorununun, primlerin düşürülmesi ile çözülebileceği söyleniyor. Kayıt dışı sorunu, primlerin düşürülmesi ile çözülemez. Çünkü, hiç prim ödemeyen biri için primleri düşürmeniz önemli değildir. Prim oranlarının düşürülmesi, kayıt dışını önlemez. Bu eğitimle, bilinçle ilgili bir şey" diye kaydetti. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Bursa'nın Sosyal Güvenlikte Tahsilat Sıkıntısı Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement