Bursa'nın Trafiği ve Çözümleri Mercek Altında - Son Dakika
Güncel

Bursa'nın Trafiği ve Çözümleri Mercek Altında

Bursa\'nın Trafiği ve Çözümleri Mercek Altında

Bursa'nın trafiği ve çözümleri mercek altındaBURSA 'nın daha huzurlu, daha sağlıklı ve daha modern bir kent olması hedefiyle 'Bursa'nın trafiği ve çözümleri' temasıyla gerçekleştirilen çalıştayda, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa'da araç sayısının her yıl yüzde 15 oranında arttığını söyledi.

04.05.2016 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın trafiği ve çözümleri mercek altında

BURSA 'nın daha huzurlu, daha sağlıklı ve daha modern bir kent olması hedefiyle 'Bursa'nın trafiği ve çözümleri' temasıyla gerçekleştirilen çalıştayda, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa'da araç sayısının her yıl yüzde 15 oranında arttığını söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü'nün birlikte gerçekleştirdiği 'Bursa'da Trafik ve Çözümleri' konulu çalıştay, Atatürk Kongre Kültür Merkezi Muradiye Salonu'nda yapıldı. Bursa Valisi Münir Karaloğlu yaptığı konuşmasında, metropol kentlerde toplu taşıma sistemlerindeki sorunların tam olarak çözülmesi gerektiğini söyledi. Bursa gibi tarihi şehirlerde kentin yapısının kolaylıkla değişemeyeceğini kaydeden Vali Karaloğlu, 'İstatistikler, trafikte yaşanan kazalarda hatanın yüzde 90 civarında insan unsurundan kaynaklandığını gösteriyor. Bu noktada da eğitim çok büyük önem kazanıyor. Anaokulundan itibaren çocuklarımızın trafik eğitimi almalarına dikkat etmeliyiz. Ancak trafikle ilgili her kurum üzerine düşen sorumluluğu üstlenmeli ve gereğini yerine getirmelidir. 3 milyon nüfusu bulunan Bursa'nın her yıl nüfusu yüzde 2'nin altında artıyor. Araç sayısında ise yüzde 15 artış görülüyor. Bu da Bursa trafiğinin her yıl yüzde 15 oranında artmasına sebep oluyor." dedi.

BURSA'DA 1 MİLYON SÜRÜCÜ, 750 BİN KAYITLI ARAÇ VAR

Bursa Emniyet Müdürü Selami Yıldız ise trafik konusunu işaret ederek Emniyet Müdürlüğü olarak 800'ün üzerinde personelle hizmetlerini söyledi. Bursa'da 1 milyon sürücü ve 750 bin civarında da kayıtlı araç olduğunu anlatan Emniyet Müdürü Yıldız, trafiğin sağlıklı şekilde sağlanması için herkesin kendi üzerine düşen sorumluluğu üstlenmesini gerektiğini belirtti. Yıldız, çalıştaya destek veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye de teşekkür etti.

Bursa'da MOBESE kameraları tarafından kaydedilen kazaların gösteriminin de yapıldığı çalıştayın ilk oturumu katılımcıların anı fotoğrafıyla sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa'nın Trafiği ve Çözümleri Mercek Altında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement