Bursa Usulsüz Telefon Dinleme Operasyonunda Zanlılar Adliyeye Çıkartıldı - Son Dakika
Güncel

Bursa Usulsüz Telefon Dinleme Operasyonunda Zanlılar Adliyeye Çıkartıldı

Bursa Usulsüz Telefon Dinleme Operasyonunda Zanlılar Adliyeye Çıkartıldı

Usulsüz telefon dinleme operasyonunda zanlılar adliyeye çıkartıldı Bursa'da 2009 yılında Polis Meslek Yüksek Okulu sınavlarına giren bir öğrencinin polise giderek soruların daha önceden kendilerine verildiği ihbarı üzerine bu kişinin telefonunu usulsüz dinledikten sonra baskıyla şikayetini geri aldırmakla suçlanan, aralarında Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube eski Müdürü ve yardımcıların da bulunduğu 7 kişinin sorguları tamamlandı.

02.10.2015 18:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Usulsüz telefon dinleme operasyonunda zanlılar adliyeye çıkartıldı

Bursa'da 2009 yılında Polis Meslek Yüksek Okulu sınavlarına giren bir öğrencinin polise giderek soruların daha önceden kendilerine verildiği ihbarı üzerine bu kişinin telefonunu usulsüz dinledikten sonra baskıyla şikayetini geri aldırmakla suçlanan, aralarında Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube eski Müdürü ve yardımcıların da bulunduğu 7 kişinin sorguları tamamlandı. Zanlılar bugün adliyeye çıkartıldı.

Bursa Cumhuriyet Savcılığı, 2009 yılında FEM Dersanesi'nde, Polis Meslek Yüksek Okulu Sınavı'na giren bir öğrencinin yöneltilen soruların kendisine ve arkadaşlarına daha önceden verildiği şeklindeki ihbarı üzerine bu kişinin cep telefonunu usulsüz olarak dinleyip daha sonra çevresine baskı yaparak şikayetini geri almasını sağladığı öne sürülen polis müdürleri ve görevliler hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında bu kişinin cep telefonunu "Uyuştucu satıyor" gerekcesiyle usulsüz olarak dinlediği öne sürülen dönemin Kaçakcılık ve Organize Suçlar Şube Müdürü A.K. ve yardımcıları İ.Y. ve M.S. ile bir çok polis hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında polis dün Bursa, Giresun, Şanlıurfa ve Ağrı'da görev yapan şube müdürü, yardımcıları ile 4 polis memuru gözaltına alındı. Bursa'ya getirilen zanlılar bugün "Görevi kötüye kullanmak", "Usulsüz telefon dinlemek" suçlarından adliyeye çıkartıldı.

Yetkililer soruşturma kapsamında mağdur olan kişinin telefonunun dinlenmesi için izin veren savcılar hakkındaki soruşturmayı ise Adalet Bakanlığı'nın sürdürdüğünü açıkladılar.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa Usulsüz Telefon Dinleme Operasyonunda Zanlılar Adliyeye Çıkartıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement