Bursa, Uzay ve Havacılık Merkezi Oluyor - Son Dakika
Güncel

Bursa, Uzay ve Havacılık Merkezi Oluyor

Bursa, Uzay ve Havacılık Merkezi Oluyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, kentin uzay ve havacılık merkezi olması için çalıştıklarını söyledi.

22.04.2014 09:54  Güncelleme: 10:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, kentin uzay ve havacılık merkezi olması için çalıştıklarını söyledi. Bu sektörde faaliyet gösterenleri biraraya getirip, fuarlara götürdüklerini belirten Burkay, eğitim konusunda da önemli hamleler yapılması için girişimleri olduğunu dile getirerek, Milli Eğitim Bakanlığı ile kentte uzay ve havacılık bölümü açılması için görüştüklerini kaydetti.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, uzay ve havacılık alanındaki gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin dünyadaki ilk 10 ekonomi arasına girme hedefinin bulunduğunu söyleyen Burkay, Bursa'nın da bu hedefleri tamamlayacak projelerinin bulunması gerektiğini söyledi. Uzay, havacılık ve savunma sanayinin öne çıktığını ifade eden Burkay, kentin bu hedefi gerçekleştirebilecek potansiyelinin bulunduğunu vurguladı.

Geçen yıl, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) bünyesinde gerçekleştirilen Ar-Ge Proje Pazarı'na Fransız Astronot Patrick Baudry'i getirdiklerini hatırlatan Burkay, bu alanda yapılabilecek çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde de bulunduklarını söyledi. Bu alanda Fransa'yı model aldıklarını ifade eden Burkay, "Toplumda astronot olacağım diyen birileri çıkmalı. Konuyla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Milli Eğitim Bakanlığı ile konuştuk. Bursa'da 3 endüstri meslek lisesi ile görüştük, uzay ve havacılık bölümleri açılacak. Işıklar Askeri Hava Lisesi ile de görüştük. 7 Haziran'da birlikte havacılık festivali yapacağız. Gökmen Projemizi de orada tanıtacağız. Farkındalık oluşturacağız. İzci kampı gibi uzay kampları yapacağız. 13- 14 yaşında hayatı uzay olan entresan çocuklar var. Bunları biraraya getirmemiz lazım" dedi.

'NASA'YA PARÇA ÜRETEN FİRMALAR VAR'

Geçen günlerde ABD Büyükelçisi'nin odayı ziyaret ettiğini hatırlatan Burkay, onlardan da destek istediklerini dile getirdi. TÜBİTAK'tan destek alacaklarını söyleyen Burkay, üniversitelerde de kulüp kuracaklarını belirtti. Bursa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte İzmir ve Ankara'daki merkezleri gezdireceklerini de ifade eden Burkay, "Basit şekilde uzay ve havacılık anlatılacak. Bilim ve teknoloji merkezinin yanında da yapılacak ek bina ile uzay ve havacılık merkez binamızı yapacağız. Savunma Sanayi Müsteşarımız ile de görüşeceğiz. Bursa'da NASA'ya parça üreten şirketler var. Ayrıca Türk Hava Yolları'nın gelişimi ortada. Dünya devi olma yolunda ilerliyor" diye konuştu.

'SAVUNMA SANAYİ GELİŞİYOR'

Bu konuda çalışma yapmak isteyen firmaları desteklediklerini de söyleyen Burkay, "Tekstil, otomotiv, makine gibi fuarlara gidip entegre olacaklar. Network oluşturarak program oluşturmalarını sağlayacağız. Savunma sanayi şu anda en hızlı gelişen sektör" dedi. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa, Uzay ve Havacılık Merkezi Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement