Bursa'da Karşıt Görüşlü Gruplar Kavga Etti: 5 Yaralı - Son Dakika
Güncel

Bursa'da Karşıt Görüşlü Gruplar Kavga Etti: 5 Yaralı

Bursa\'da Karşıt Görüşlü Gruplar Kavga Etti: 5 Yaralı

Yenişehir'de terörü protesto eden grup ile HDP'liler arasında çıkan kavgada 5 kişi yaralandı. Polis 6 şüpheliyi gözaltına aldı.

11.09.2015 03:10  Güncelleme: 08:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde terörü protesto eden grup ile HDP'liler arasında çıkan kavgada 5 kişi yaralandı. Polis kavgaya karıştığı iddiasıyla 6 şüpheliyi gözaltına aldı.

OLAYLAR DÜN GECE BAŞLADI

Yenişehir'de dün gece terörü protesto eden grup HDP ilçe binasına yürüyünce gerilim yaşanmış iki grup arasında taş ve sopaların kullanıldığı kavgada bazı işyerlerinin camlarının kırılmıştı.

TAKVİYE POLİSLER GELDİ

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden gelen aileler ile mevsimlik işçilerin yoğun olduğu Yenişehir'de önceki gece yaşanan gerilim gece de devam etti. Bursa ve Sakarya Emniyet Müdürlüklerinden takviye ekiplerin gönderildiği ilçede, akşam saatlerinde toplanan 400 kişilik kalabalık Heykel'den, Saat Kulesi'ne yürüdü.

BARİKAT KURULDU, BAŞKAN KONUŞTU AMA...

Bu sırada HDP ilçe binasının yer aldığı Saat Kulesi yakınlarında HDP'li 200 kişiden oluşan grup toplanınca polis ve jandarma taraflar arasında barikat kurdu. Olay yerine gelen Yenişehir'in Ak Partili Belediye Başkanı Süleyman Çelik görüştüğü grupları ikna edemedi.

5 KİŞİ YARALANDI

Bir birbirlerine taş atan karşıt görüşlü iki gruba polis biber gazı ve TOMA'lar ile müdahale etti. Olaylar sırasında nereden ateşlendiği henüz belirlenemeyen saçmalarla yaralanan 5 kişi Yenişehir Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

6 KİŞİ GÖZALTINDA

İlk müdahalesi yapılan yaralılar daha sonra ambulanslarla Bursa'da Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Muradiye Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğu öğrenirken polis olaylara karışan 6 şüpheliyi gözaltına aldı. İlçedeki gerginlik gecenin ilerleyen saatlerinde grupların dağılması ile sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa'da Karşıt Görüşlü Gruplar Kavga Etti: 5 Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (23)

  • TÜRK MİLLETİ: KÜRDİSTAN DİYE DEVLETMİ VAR VATAN HAİNLERİ 46 34 Yanıtla
    Aklı selim lazım: Kürdistan diye bir devlet olduğunu söyleyen kim gerizekalı 5 12
  • türkiye: yaşasın Türk Devleti... NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.. 28 29 Yanıtla
  • Oflu: Neyin iç savaşı türk milletinin önüne dağlar dayanmaz 3 günde olaylar biter 17 38 Yanıtla
  • T.c: İran'ın 80 milyon nüfusu var bunun 23 milyonu Azeri 7milyonu Türkmen 30 milyon Türk var İran'da. Türkler bölmeyi bilmez merak etmeyin ama temizlemeyi iyi bilir.. 9 27 Yanıtla
  • gul: Satmayın şunlara evinizi arsanızı diyorum nereye gitseler kirletiyorlar orayı çok farklı kültür kavgaya meraklılar çocuğu sadece doğururlar ilgilenme yok sokakta büyür o çocuk eğitim sıfır kendinde yok ki ne verecek 19 16 Yanıtla
  • hano: kürttt gel adanaya hele.sen 8 23 Yanıtla
  • Trk 35: Tek tek bitecekler rahat ol bursa Tit. . 16 12 Yanıtla
  • DWS: 7 bin senedir yasamadiniz asil yeriniz iran sagros daglari oradan yayildiniz anadoluya ve anadoluda yasayan azinliklara zum edip onlarin topragini gasp ettiniz babanizin mali degil yani mezopatamya 7 16 Yanıtla
  • HUL: bütün kürtler şimdilik sakin olmalı asıl kasımda kıyamet kopmalı 9 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement