Bursa Zeytinlik Alanda Tarihi Eser Bulundu - Son Dakika
Güncel

Bursa Zeytinlik Alanda Tarihi Eser Bulundu

Bursa Zeytinlik Alanda Tarihi Eser Bulundu

Zeytinlik alanda tarihi eser bulundu BURSA'nın Mudanya ilçesinde arazisine 3 katlı inşaat yapmak isteyen vatandaşın zeytinlik arazisinde Roma dönemine ait kalıntılar bulundu.

27.06.2015 16:41

Zeytinlik alanda tarihi eser bulundu

BURSA'nın Mudanya ilçesinde arazisine 3 katlı inşaat yapmak isteyen vatandaşın zeytinlik arazisinde Roma dönemine ait kalıntılar bulundu. İnşaat izni için Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu'nun kararı beklenirken eserlerin bulunduğu alanın güvenlik çemberine alınması dikkat çekti.

Mudanya İlçesi Ömerbey Mahallesinde zeytinlik arazisi bulunan vatandaş buraya 3 katlı bir bina yapmak istedi. Arazinin bulunduğu Hisartepe mevkisinin 3. dereceden sit alanı olduğu için arsa sahibi Bursa Müze Müdürlüğü'ne başvurdu ve arsasında arkeolojik inceleme yapılmasını istedi. Myrleia Antik Kenti'nin üst kısmında kalan arsada arsa sahibinin isteği üzerine inceleme yapan Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 3 kişilik ekip burada Antik Roma Dönemi'ne ait bir cadde duvarı, kanalizasyon hattı ve mozaikler buldu. Bulunan eserler koruma altına alınırken arsadaki zeytinliklerin çevresinde 3 metrekarelik oyuklar açılarak arkeolojik çalışmalara devam edildi. Alana kimsenin girmemesi için etrafı kapatılan araziyi özel güvenlik görevlilerinin beklediği gözlendi.

Ekiplerin bulduğu eserler incelendikten sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu bu alana inşaat yapılıp yapılamayacağı yönündeki kararı Mudanya Belediyesi'ne bildirecek. Kararın olumlu çıkması halinde arsa sahibi kazı yapılan alana 3 katlı bina yapabilecek. Ancak kurulun olumsuz karar vermesi halinde zeytinlik alan koruma altına alınacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa Zeytinlik Alanda Tarihi Eser Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement