Bursagaz'dan Endüstri Meslek Lisesine Doğalgaz Bölümü - Son Dakika
Yerel

Bursagaz'dan Endüstri Meslek Lisesine Doğalgaz Bölümü

Bursagaz\'dan Endüstri Meslek Lisesine Doğalgaz Bölümü

Sektörüne kalifiye eleman yetişmesini sağlamak amacıyla Demirtaşpaşa Endüstri Meslek Lisesi’nde doğalgaz sınıfı açılması için protokol imzalayan Bursagaz, burada eğitim gören gençleri, mezun olduklarında iş bulmalarını kolaylaştıracak şekilde sektöre hazırlayacak.

14.07.2015 14:41

Sektörüne kalifiye eleman yetişmesini sağlamak amacıyla Demirtaşpaşa Endüstri Meslek Lisesi'nde doğalgaz sınıfı açılması için protokol imzalayan Bursagaz, burada eğitim gören gençleri, mezun olduklarında iş bulmalarını kolaylaştıracak şekilde sektöre hazırlayacak.

Türkiye'den kazandığını yine Türkiye'nin gelişimi için kullanana Alman Enerji devi EWE AG'nin en büyük Türkiye yatırımı olan Bursagaz, doğalgaz sektöründeki kalifiye eleman sıkıntısını gidermek amacıyla Demirtaşpaşa Endüstri Meslek Lisesi'nde doğalgaz sınıfı açılması için protokol imzaladı. Doğalgaz kullanımının her alanda yaygınlaşması ile yaşanan kalifiye eleman sıkıntısına çözüm üretmek üzere Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanı'nda Doğalgaz Şehir Şebekesi Eğitim Salonu oluşturmak için Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzalayan Bursagaz, burada eğitim gören çocukları sektöre hazırlayacak ve iş imkanı sunacak.

Bursagaz Teknik Genel Müdür Yardımcısı Şükrü Özden ve Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer arasında protokol imzalanırken, Demirtaşpaşa Endüstri Meslek Lisesi'nde gerçekleştirilen törene Osmangazi Milli Eğitim Şube Müdürü Cengiz Uç, Demirtaşpaşa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Ahmet Keskin ve Müdür Yardımcısı Selami Şahin ile öğretmenler ve Bursagaz çalışanları katıldı.

İmza töreninde konuşan Bursagaz Teknik Genel Müdür Yardımcısı Şükrü Özden, ana hissedarları olan EWE AG'nin Almanya'da teorik eğitimlerini lisede alan öğrencileri şirket bünyesine alarak, ihtiyaçlarına yönelik yetiştirdiklerini anlattı. Özden, "Şirkette 2 yıllık uygulamalı eğitimlerini alan öğrenciler eğitim dönemi bittikten sonra EWE AG'de çalışmaya başlayabiliyorlar. Böylece öğrenciler hem teorik hem de pratik eğitimleri almaktadırlar. Mezuniyet sonrası yeterli yetenek ve donanımlı iş gücü temin edilmektedir. Bu bizler için erken belki, fakat ileriki dönemlerde buna benzer uygulamaları hayata geçirmek planlarımız arasında. Şuan atmış olduğumuz adım, büyük bir adımdır ve inşallah ilerleyen günlerde daha geniş kapsamlı projelere de imzamızı atarız. Bu projenin herkes için hayırlı olmasını dilerim" diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol imzalanarak, lise içerisinde oluşturulacak olan atölye gezilerek detaylı bilgiler paylaşıldı. Kurulacak doğalgaz sınıfında teorik ve pratik uygulama kısımların yer alması planlanmaktadır. Okul tarafından tahsis edilen atölyenin inşaat, mobilya, kurumsal giydirme işleri yapıldıktan sonra gerekli doğalgaz ekipmanları, şebeke malzemeleri ve bilgisayarlar temin edilerek sınıf eğitim için hazır hale getirilecek. Yaz döneminde sınıf ve bölüm ile ilgili gereken tüm çalışmalar tamamlanacak ve yeni eğitim öğretim yılında isteyen öğrenciler bu bölümü tercih ederek eğitimlerine başlayabilecekler. Ayrıca bu bölümü okuyan öğrenciler Bursagaz'da staj ve iş imkanı yakalayabilecekler. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bursagaz'dan Endüstri Meslek Lisesine Doğalgaz Bölümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement