Bursalı İşçiler 1 Mayısı Moğollar'la Kutlayacak - Son Dakika
Güncel

Bursalı İşçiler 1 Mayısı Moğollar'la Kutlayacak

Bursalı İşçiler 1 Mayısı Moğollar\'la Kutlayacak

Bursa'da 1 Mayıs İşçi Bayramı ünlü Rock grubu Moğollar'ın vereceği konserle kutlanacak.

29.04.2014 16:20

Bursa'da 1 Mayıs İşçi Bayramı ünlü Rock grubu Moğollar'ın vereceği konserle kutlanacak.

Devrimci İşçi Sendikası (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikası (KESK), Türk-İş, Türkiye Mimar Mühendisler Odalar Birliği (TMMOB), Türk Tabipler Birliği ve Devrimci İşçi Sendikası (DİSK) üyelerinin tek çatı altında birleştiği Bursa 1 Mayıs Mitingi Tertip Komitesi, Setbaşı Mahfel önünde basın açıklaması yaptı. Komite üyeleri, vatandaşlara mitinge katılma çağrısında bulundu, bildiriler dağıttı.

Tertip komitesi adına konuşan Makine Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı İbrahim Mart, "Yok sayılan, ötekileştirilen halkların meseleleri, barış ve özgürlük talepleri iç içe geçmiştir. Bu yıl 1 Mayıs, emekçilerin ekonomik ve demokratik taleplerinin yanı sıra, Türkiye'nin temel meselelerinin kalıcı olarak çözülmesi taleplerinin öne çıktığı bir mücadele günü olarak görülmelidir. Biz, kadını daha ucuza, daha güvencesiz çalıştıracak türde istihdam paketlerini istemiyoruz. Biz, kar için deresi kurutulan, toprağı zehirlenen, köylüyüz, mahallesinden sürülen emekçiyiz. İnşaat çılgınlığıyla ağaçları çalınan şehirlileriz. Kendi yaşadığımız mekanlar üzerinde söz hakkımız olmayan bir düzen istemiyoruz. Bu sebeplerden ötürü tüm mağdurlarla, işsizlerle, kamu emekçileriyle, aydınlarla ve emekçilerle 1 Mayıs'ta meydanlarda olacağız. Bursa'da bu güzel bayramı, 40 aşkın örgütün iştirakiyle kutlayacağız" dedi.

Tertip komitesi üyeleri, açıklamanın ardından bildiri dağıtarak, vatandaşları mitinge davet etti. Saat 13.00'te Atatürk Stadı önünde toplanacak olan gruplar, Darmstad Caddesi'nden yürüyerek Kent Meydanı'na gelecek. Kent Meydanı'nda ise Moğollar konseriyle İşçi Bayramı kutlanacak. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bursalı İşçiler 1 Mayısı Moğollar'la Kutlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement