Busiad Yönetiminden Ziyaretler - Son Dakika
Yerel

Busiad Yönetiminden Ziyaretler

Busiad Yönetiminden Ziyaretler

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu, BALKANSİAD ile BUMİAD’ı ziyaret etti.

20.08.2014 16:05

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu, Balkan Rumeli Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BALKANSİAD) ile Bursa Mühendis ve Mimar İşadamları Derneği'ni (BUMİAD) ziyaret etti.

Aytuğ Onur başkanlığındaki BALKANSİAD Yönetim Kuruluna gerçekleştirilen ziyarette yaptığı değerlendirmede, Balkan ülkeleri ile Türkiye arasındaki ekonomik ve ticari işbirliğinin geliştirilmesi noktasında daha sağlam temeller atılması gerektiğine dikkat çeken BUSİAD Başkanı Günal Baylan, "Dış ticaret rakamlarından daha önemlisi; o bölgeye ticaretimizi artırmak için anlayışımızın değişmesi gerektiğidir. Balkanlar'a daha fazla önem vermeli, oradaki yatırım imkanlarından Türkiye olarak yararlanmalıyız" dedi.

Aytuğ Onur ise Mayıs 2015'te Bursa'da gerçekleştirmeyi planladıkları Balkan Ticaret Fuarı ve Kongresi'ne özel önem verdiklerini vurguladı. Onur, "TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenecek fuar ile Türkiye ve Balkan ülkeleri arasındaki ekonomik işbirliğini daha da geliştirmeyi amaçlıyoruz. Balkan ülkeleri belediyeleri ile özel sektörümüz ilk kez bu fuarda bir araya gelecek" diye konuştu.

BUMİAD ziyaretinde ise ağırlıkla, Bursa'nın çevre ve çarpık yapılaşma konularında yaşadığı sıkıntılar masaya yatırıldı. Özlenen Bursa'yı yaşamak adına BUSİAD olarak, ilgili meslek örgütlerinin de katılımıyla bir çalışma grubu kurmak istediklerini belirten Günal Baylan, "Yaşadığımız kentte gelecekle ilgili iyimserlik arayışında olan bizler, yol göstermeye, yön çizmeye gayret ediyoruz. Bu konuda BUMİAD'dan da destek bekliyoruz, ortak projeler ve işbirliği yapabiliriz. Amacımız; doğru olanı, iyimser bir şekilde ifade etmek" şeklinde konuştu.

Yakın zaman önce, Bursa'nın UNESCO Dünya Mirası listesine giren değerlerinden bahseden ve bu konuda 17 Eylül'de kapsamlı bir toplantı yapmayı planladıklarını anlatan BUMİAD Başkanı İlker Özaslan da Nilüfer Çayı'nın geleceği ve diğer çevre sorunlarıyla ilgili organizasyonlar gerçekleştirme hazırlığında olduklarına dikkat çekti. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Busiad Yönetiminden Ziyaretler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement