Büyük Değişim Gençlerde! - Son Dakika
Güncel

Büyük Değişim Gençlerde!

Büyük Değişim Gençlerde!

Seferihisar Belediyesi, imza attığı projelerle ilçede yaşayan 100'ün üzerinde genci yurtdışına gönderdi.

25.08.2015 14:49  Güncelleme: 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seferihisar'ın gençleri kabuklarını kırıyor, dünyayla buluşuyor…

Avrupa'daki yaşıtlarıyla buluşan gençler, hayata bakış açılarından, kariyer planlarına kadar, artık hayata yeni bir pencereden bakmaya başladı.

Seferihisar'da işler son yıllarda çok değişti. Cittaslow (Sakin Şehir) projesiyle birlikte önemli bir turizm merkezi haline gelen Seferihisar'da oteller arttı, ev pansiyonculuğu yaygınlaştı, yatak kapasitesi yükseldi. Köylüler tekrar üretmeye, ev kadınları evlerinden çıkarak para kazanmaya başladı. Konut, arsa ve arazi fiyatları yaklaşık 4-5 kat arttı. Son altı yılda bilinirliği ve popülaritesi artan Seferihisar'da herkesin ekmeği büyüdü. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, tüm bunların doğru tespitler olduğunu söylerken önemli bir detayın daha altını çizdi: "Asıl değişim gençlerde"

Seferihisar Belediyesi gençlere yönelik yaptığı çalışmalarla ilçedeki gençlerin hayatlarında olumlu izler bırakıyor. Seferihisar Belediyesi'nin eğitim ve gençlik alanlarındaki Avrupa fırsatları ve gençlerin AB Bilgi Temas Noktası olan Eurodesk ailesine Nisan 2013'de katılmasıyla birlikte gençlere yönelik Avrupa Fırsatları ve Erasmus + Programı hakkında gençlik bilgilendirme faaliyetleri düzenleniyor. Bu bilgilendirmeler sayesinde yurtdışı projelerinden haberdar olan gençler için başka bir ülkeye gitmek hayalken, şimdi bu gerçeğe dönüşüyor.

Seferihisar Belediyesi bugüne kadar Almanya, İtalya, Sırbistan, Çek Cumhuriyeti ve Danimarka'ya 100'ün üzerinde genci göndererek, yaşıtlarıyla tanışma, onların yaşam şartları ve eğitim programlarını tanıma ve birlikte çalışma fırsatı sundu. Yine yurtdışında yaşayan yaşıtlarını Seferihisar'da misafir eden gençler, hayat boyunca devam edecek dostluklar kazandı. Ama en önemlisi, gençlerin hayata bakışları ve beklentilerindeki değişim oldu.

YURTDIŞI ÇOK ÖNEMLİ BİR TECRÜBE

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, yurtdışının çok önemli bir tecrübe olduğunu söylediği açıklamasında; "Her yıl, Seferihisar'ın yerel kalkınmasını desteklemek için gençlik odaklı ve gençlerin gönüllü çalışmalarıyla yürüttükleri onlarca sosyal sorumluluk projesi gerçekleştiriyoruz. Böylece gençlerimiz, kendi yaşam kalitelerini arttırmak için diğer gençlerle işbirliği içinde çalışarak gönüllülük bilincine ulaşıyorlar. Ayrıca yurdun çeşitli noktalarında gerçekleşen festival, etkinlik ve eğitim çalışmalarına her sene birçok gencin katılmasını sağlıyoruz. Böylelikle farklı kültürlerden gelen akranlarıyla ortak çalışmalar yürütme şansı da yakalamış oluyorlar. Özellikle yurtdışı projelerinin gençler için özgüven, toplum sorunları hakkında bilinçlenme, farklı kültürleri tanıma, insanlık değerleri bağlamında son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Bir yerel yönetici olarak bize düşen en önemli görev, gençlerimizin ufuklarını açmak olmalı. Evet, Seferihisar 10 yıl öncesine göre, çok farklı bir noktaya geldi. Ama gençlerimizdeki değişimin hepsinin önünde ve değerli olduğunu düşünüyorum. Onların vizyonları geliştikçe yarınlara daha umutlu bakabileceğiz. Hep diyoruz ya "başka bir dünya mümkün" diye. İşte bunu "dünya vatandaşı" olan gençlerimizle başaracağız" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Büyük Değişim Gençlerde! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement