Büyükçekmece'de Türk Mutfağı Dünyaya Tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

Büyükçekmece'de Türk Mutfağı Dünyaya Tanıtıldı

Büyükçekmece\'de Türk Mutfağı Dünyaya Tanıtıldı

15’inci Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Türkiye’ye gelen 64 ülkenin yabancı konukları, Türk mutfağıyla tanıştı.

09.08.2014 16:36

15'inci Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Türkiye'ye gelen 64 ülkenin yabancı konukları, Türk mutfağıyla tanıştı. Birbirinden çeşit lezzetleri tadan konuklar, ülkelerinde Türk mutfağını anlatacaklarını söyledi.

Büyükçekmece Belediyesi'nin bu yıl 15'incisini düzenlediği "Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali" kapsamında Mimarsinan Dalyan Cafe'de 'Türk Yemekleri Günü' düzenlendi. Yaklaşık 500'ün üzerinde Büyükçekmeceli kadın kendi bütçeleri ve elleriyle hazırladıkları 700 çeşit yemeği festival kapsamında gelen 64 ülkenin yabancı konuklarına ikram etti.

Konuklarla yakından ilgilenip, onlara Türk yemeklerini anlatan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Yaklaşık binin üzerinde yemek ve tatlı var. Hepsini de Büyükçekmeceli kadınlarımız kendilerinin becerikli olduğu konuda yemeklerini yaptılar. O yemekleri de burada yabancı konuklarımıza ikram ediyorlar. Çok güzel bir görüntü görünüyor" dedi.

YABANCI KONUKLAR TÜRK YEMEKLERİNE BAYILDI

Gözlemeden lahmacuna, baklava çeşitlerinden meyvelere kadar pek çok tatların bulunduğu Türk Yemekleri Günü'nde misafirler, metrelerce uzunluğundaki masalardan yemeklerini alabilmek için kıyasıya yarıştı. Türk yemekleriyle tanışan konuklar, karşılaştıkları manzaradan çok memnun olduklarını söyledi.

21 yıldır çeşitli ülkelerin festivaline katıldığını dile getiren 50 yaşındaki Indıalı Surınder Dhınsa, Büyükçekmece'de düzenlenen festivalin en güzel festivaller arasında olduğunu vurgulayarak lezzetlerin birbirinden güzel olduğunu söyledi.

Slovenya'dan gelen misafirler, "Yemekler çok güzel. Türk yemeklerini zaten beğeniyordum. Burada da favorim tulumba tatlısını oldu. Ülkeme gidince arkadaşlarıma, aileme ve ülkemdekilere kesinlikle buranın yemeklerini anlatacağım" dedi.

Sırbistan'dan gelen Radanovic Davier da en çok tulumba tatlısını ve gözlemeyi sevdiğini dile getirdi.

"BÜTÜN GÜN YEMEK YAPTIM"

Bütün gün yemekleri hazırlamak için uğraştığını şimdi de tepsisinde hiçbir şeyin kalmadığını dile getiren Nadide Ulus, ilçe vatandaşı olarak senede bir kez festivale gelen konuklarımıza yemek yaptığını bundan da gurur duyduğunu söyledi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Büyükçekmece'de Türk Mutfağı Dünyaya Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement