Büyükelçi Dönmez İkinci Kez Danimarka Dışişlerine Çağrıldı - Son Dakika
Güncel

Büyükelçi Dönmez İkinci Kez Danimarka Dışişlerine Çağrıldı

Büyükelçi Dönmez İkinci Kez Danimarka Dışişlerine Çağrıldı

Danimarka'da İslam Karşıtı yazar Lars Hedegaard'a saldırıda bulunup yurtdışına kaçtıktan sonra Nisan ayında Atatürk Havalimanında yakalanarak gözaltında tutulan 26 yaşındaki saldırganın talebe rağmen Danimarka'ya iade edilmeyip serbest bırakılması konusunda Türkiye'den cevap gelmemesi Danimarka'nın sabrını taşırdı.

13.10.2014 19:41

Danimarka'da İslam Karşıtı yazar Lars Hedegaard'a saldırıda bulunup yurtdışına kaçtıktan sonra Nisan ayında Atatürk Havalimanında yakalanarak gözaltında tutulan 26 yaşındaki saldırganın talebe rağmen Danimarka'ya iade edilmeyip serbest bırakılması konusunda Türkiye'den cevap gelmemesi Danimarka'nın sabrını taşırdı. Büyükelçi Dönmez ikinci kez dışişlerine çağrıldı

Danimarka'da 2013 şubat ayında İslam karşıtı yazar Lars Hedegar'a evinde silahlı saldırıda bulunan Danimarka vatandaşının, tutuklu bulunduğu Türkiye'de serbest bırakılması Danimarkalıları kızdırdı. Cuma günü Dışişlerine çağrılan Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçisi Mehmet Dönmez, bugün ikinci kez Dışişleri bakanlığına çağrılarak, Danimarka'nın sabrının taşmaya başladığı anlatıldı. Danimarka Dışişleri, Büyükelçi Mehmet Dönmez'e, ülkede siyasilerin ve medyanın ayaklandığını hatırlatarak zanlının neden ve nasıl serbest bırakıldığı ve akıbeti konusunda Türkiye'nin daha hızlı hareket etmesini istedi. Büyükelçi Mehmet Dönmez görüşme öncesi neden çağrıldığını bilmediğini belirterek, görüşmeye girdi. Görüşmeden sonra DHA'ya özel açıklamada bulunan Büyükelçi Dönmez, 'Bildiğiniz gibi aynı konuyu tekrar açarak bilgi alıp almadığımı sordular ve kısa sürede bilgi almaktan memnun olacaklarını, Danimarka kamuoyu, politikacılar ve medyasının haber beklediğini söylediler. Ben de kendilerine henüz bir bilgi almadığımı, Türkiye'nin gerekli girişimlerde bulunduğunu söyledimö dedi.

"İLİŞKİLER BOZULMAZ"

Büyükelçi Dönmez şahsın Türkiye'de bulunması durumunda Danimarka'ya iade edilip edilmeyeceği konusunda, 'Zaten şahsın iadesi için müracaatta bulunulmuş bu konuda yazışmalar var. Tabi ki iade edilir.Türkiye'den henüz bir bilgi yok. Türkiye Danimarka arasında ilişkilerin şu anda gergin olması mümkün değil. Böyle olaylar nedeniyle son derece iyi olan ilişkiler hemen bozulmaz. Daha önce Cumhurbaşkanımız yani bu yıl içinde buraya ziyarette bulundu. Önümüzdeki hafta ekonomi bakanımız gelecek. Mükemmel denecek derecede iyi ilişkilerimiz var. NATO müttefikiyiz. Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılara sağladığı olanakları sizin de görüştüğünüz meclis başkanı Gaziantep'e giderek yerinde gördüler. Ama politikacılar bazen konuları farklı yönlere çekiyorlar ama ülkelerimiz arasında ilişkiler kolay, kolay bozulmazö dedi.

"ANLAYIŞLA KARŞILIYORUM"

Büyükelçi Dönmez daha sonra dışarıda bekleyen ve konuya geniş yer ayıran Danimarka televizyon kanallarının sorularını yanıtladı. Büyükelçi Dönmez bir soru üzerine Danimarkalıların kızmalarını anlayışla karşıladığını belirterek, Danimarka'nın ilişkileri donduracağını sanmadığını söyledi. Büyükelçi Mehmet Dönmez, Türkiye'den Salı günü bir cevap gelebileceğini belirterek durumun ciddiyeti konusunda Türkiye'ye gerekli bilgileri aktardığını söyledi. Büyükelçi Dönmez, Türk Dışişleri'nin konuyu araştırması için Adalet bakanlığına başvurduğunu ve şahsın akıbeti konusunda geniş çaplı inceleme başlatıldığını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Büyükelçi Dönmez İkinci Kez Danimarka Dışişlerine Çağrıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement