Büyükelçi Erginay, FBIH Başbakanı Nikşiç ile Görüştü - Son Dakika
Güncel

Büyükelçi Erginay, FBIH Başbakanı Nikşiç ile Görüştü

Bosna Hersek Federasyonu Başbakanı Nermin Nikşiç, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay ile bir araya geldi.

02.09.2014 18:37  Güncelleme: 20:24

Bosna Hersek'i oluşturan iki entiteden biri olan Bosna Hersek Federasyonu (FBIH) Başbakanı Nermin Nikşiç, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardından FBIH Başbakanlığından yapılan açıklamada, Başbakan Nikşiç'in, Büyükelçi Erginay'ın selefi Ahmet Yıldız'ın Bosna Hersek'e katkılarına değinerek, "kardeş ve dost Türk halkının Bosna Hersek'e yaptığı yardımlardan dolayı teşekkür ettiği" ve iki ülke arasındaki iyi ilişkilerin gelecekte de süreceğini belirterek, Erginay'a yeni görevinde başarılar dilediği kaydedildi.

Büyükelçi Erginay'ın da Bosna Hersek'teki görevine, ülkenin zor dönemlerden geçtiği ve yüzyılın en büyük sel felaketinin yaşandığı günlerde başladığını hatırlatarak, Türkiye hükümeti, halkı, sivil toplum kuruluşlarıyla afetzedelere en iyi şekilde yardımda bulunmak için hareket ettiklerini kaydettiği ifade edildi.

Bosna Hersek ve Sırbistan'daki sel felaketinin yaralarını sarmak amacıyla Brüksel'de düzenlenen bağış konferansında Türkiye'nin 2 milyon avro yardım sözü verdiğini ifade eden Erginay, bu yardımların muhtemelen Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından aktarılacağını söyledi.

Toplantıda ayrıca, Bosna Hersek ve Türkiye'deki firmalar arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi gerektiğine de vurgu yapıldı. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Büyükelçi Erginay, FBIH Başbakanı Nikşiç ile Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement