Büyükorhan'da Çobanlar Sertifikalı Olacak - Son Dakika
Yerel

Büyükorhan'da Çobanlar Sertifikalı Olacak

Büyükorhan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ilçede küçükbaş hayvancılığı geliştirmek, hayvan sayısını artırmak, ülkenin et üretimine katkıda bulunmak ve çobanlığı gözde meslekler arasına yerleştirmek amacıyla planlanan "Sürü Yönetimi Elemanı Kursu"nun ilki, Sarnıç Mahallesi'nde 42'si kadın 50 kişinin katılımıyla başladı.

10.04.2015 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükorhan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ilçede küçükbaş hayvancılığı geliştirmek, hayvan sayısını artırmak, ülkenin et üretimine katkıda bulunmak ve çobanlığı gözde meslekler arasına yerleştirmek amacıyla planlanan "Sürü Yönetimi Elemanı Kursu"nun ilki, Sarnıç Mahallesi'nde 42'si kadın 50 kişinin katılımıyla başladı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, yıl sonuna kadar ilçe merkezi ve mahallelerinde 290 kişiye eğitim verilmesi planlanan kursun finansmanı Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından sağlanıyor.

Kursa katılanlar günlük 20 lira ödeniyor. Bunun yanında Genel Sağlık Sigortası primleri de karşılanıyor.

Eğitim süresince katılımcılara sürü yöneticisinin anlamı ve önemi, sürü yöneticiliğinde güvenlik, küçükbaş hayvanlarda zapturapt ve barınak ortamının özellikleri, küçükbaş hayvanlarda kayıt, bakım ve ıslah, merada hayvan bakımı ile küçükbaş hayvan besleme ve hastalıkları konularında bilgi verilerek pratik uygulamalar yapılıyor.

Kursiyerlerden 45 yıllık çoban Şehriye Altın (56), şunları kaydetti:

"Bu kurs sayesinde yapmış olduğum birçok yanlışı görmüş oldum. Hastalıklar konusunda detaylı bilgi sahibi oldum. Bundan sonra koyun ve keçilerim hastalandığı zaman neden kaynaklandığı konusunda fikir sahibi olup ona göre hareket edebileceğim. Ayrıca hayvanları da otlatmanın bir yöntemi varmış. Hayvanlarımızı normalde otlatırken hiçbir şeye dikkat etmezdik. Kurs sayesinde eksikliğimizi gidermiş olduk."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Büyükorhan'da Çobanlar Sertifikalı Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement