Büyükşehir Belediyesinden Kaleiçi'nde Temizlik - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Belediyesinden Kaleiçi'nde Temizlik

Büyükşehir Belediyesinden Kaleiçi\'nde Temizlik

Bakımsızlık nedeni ile çevreleri otlar ve çöp yığınlarıyla çevrelenen tarihi eserlerin temizlenmesi için çalışmalar başlatıldı.

13.04.2014 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakımsızlık nedeni ile çevreleri otlar ve çöp yığınlarıyla çevrelenen tarihi eserlerin temizlenmesi için çalışmalar başlatıldı. Tarihi eserlerin, çalışmaların ardından antalya'nın en önemli cazibe merkezleri arasında yer alacağı bildirildi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bölgenin tarihi güzelliklerinin gün yüzüne çıkarılması için talimat verdi. Bakımsızlık nedeni ile çöp yığınları ve otlarla çevrelenen Kesik Minare, Hıdırlık, Hadriyanus Kapısı ile tarihi surlarda temizlik çalışmaları başlatıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesinde görev yapan arkeologların eşliğinde gerçekleşen çalışmaların ilk adresi Kesik Minare oldu. Kaleiçi'nin simgesi olan Kesik Minare, çevresini saran otlar ve atılan çöpler nedeni oluşan kirli görüntüden arındırıldı.

KALEİÇİ ESNAFINDAN TÜREL'E TEŞEKKÜR

Yapılan temizlik çalışması nedeniyle memnun olan Kaleiçi esnafı,Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e göreve gelir gelmez Kaleiçi'ne olan hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Türel'in Antalya'nın hizmetlerine sahip çıktığını da belirten esnaf, Türel döneminde Kaleiçi semtinin hak ettiği değeri kazanacağını düşündüklerini söyledi.

TEMİZLİK ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK

Çalışmalar Kesik Minare'nin ardından, Hıdırlık, Hadriyanus Kapısı, surlarda da devam edeceği bildirildi. Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama ve Denetim Şube Müdürlüğü (KUDEP) arkeologu Onur Nugay, Kaleiçi bölgesinin Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait mimari özellikleri üzerinde taşıyan birçok esere ev sahipliği yaptığını kaydetti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Belediyesinden Kaleiçi'nde Temizlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement