Büyükşehir Belediyesinden Levhalama Çalışması - Son Dakika
Güncel

Büyükşehir Belediyesinden Levhalama Çalışması

Büyükşehir Belediyesinden Levhalama Çalışması

Gaziantep Büyükşehir Belediyesince bilgilendirme ve yönlendirme projesi kapsamında kavşaklarda levhalama çalışması yürütüldü.

24.01.2017 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Büyükşehir Belediyesince bilgilendirme ve yönlendirme projesi kapsamında kavşaklarda levhalama çalışması yürütüldü.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Tıp Fakültesi Kavşağı'nda projenin tanıtımını yaptı.

Burada konuşan Şahin, şehrin hızla büyüdüğünü belirterek, sanayi, ticaret, arkeoloji ve gastronomi şehri Gaziantep'e 1 milyon turist çekmeyi hedeflediklerini belirtti.

Ulaşım master ve acil eylem planlarını hazırladıklarını aktaran Şahin, şunları kaydetti:

"Bu eylem planı içerisinde özellikle dışarıdan gelen, şehri tanımayan birinin geldiği zaman hiç kimseye ihtiyacı kalmadan kenti gezebilmesi için özel bir proje çalıştık. Önce bunun bir uygulama projesini yaptık. Nerede ne kadar bilgilendirme ve yönlendirme levhası var? Projesi, ihalesi yapıldı. 2016 yılında başladığımız çalışma kapsamında 1 yılda 141 tane konstrüksiyon direği diktik. 976 olan yönlendirme ve bilgilendirme levhamızı bin 446'ya çıkartık. Yani şu ana kadarki levha sayımızı bir yılda yüzde 50 arttırdık. Kent merkezinde bugün herhangi bir kişi, hiçkimseye bir şey sormadan levhaları takip ederek yön bulabiliyor, adres bulabiliyor ve istediği yere gidebiliyor."

Bu sene kırsal mahalle yollarının isimleriyle ilçe ve kent merkezi arasındaki yönlendirmelerin yapılacağını belirten Şahin, bu sayede vatandaşların ilçelerden merkeze gelişinin kolaylaşacağını kaydetti.

Antik kentleri görmek isteyen turistler için ikinci planlamaya da bu yıl başladıklarını bildiren Şahin, "2017 yılı bittiği zaman bütün bu yönlendirmeleri bütün sınırlar dahiline yaymış olacağız." açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Büyükşehir Belediyesinden Levhalama Çalışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement