Büyükşehir'den Polatlı'ya Meydan Düzenlemesi - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir'den Polatlı'ya Meydan Düzenlemesi

Büyükşehir\'den Polatlı\'ya Meydan Düzenlemesi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde başladığı yeni model meydan düzenleme çalışmalarına, Beypazarı’ndan sonra Polatlı ilçesinde de devam ediyor.

01.08.2015 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde başladığı yeni model meydan düzenleme çalışmalarına, Beypazarı'ndan sonra Polatlı ilçesinde de devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri tarafından yapılan çalışmayla, Polatlı'da Cumhuriyet Meydanı, bazalt kaplamalı üçlü poligon taşlarıyla döşenerek yenileniyor.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar, ihtiyaca göre ilçelerde meydan düzenleme çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, "Yapılan çalışmalarla ilçeler, Başkent'e çok daha yakışır hale getiriliyor" dedi.

"GÖRME ENGELLİLER İÇİN DE İZ YOLU"

Vedat Üçpınar, yaklaşık 3 bin metrekare alanda, Polatlı Cumhuriyet Meydanı'nda zamanla yıpranan andezit taşların kaldırılarak, yerine 10 santim kalınlığında kırmızı, yeşil ve siyah renklerde bazalt kaplamalı üçlü poligon taşlar döşendiğini belirterek, "Taşları döşemeden önce zemin hasır çelikle kaplanarak, araç yüküne karşı daha sağlam ve dayanıklı hale getirildi. Ayrıca meydanda görme engelliler için iz yolu çalışması yapıldı" diye konuştu.

Meydan düzenlemesiyle birlikte çevre düzenlemesi yapılacağını da belirten Üçpınar, "Meydan düzenlemesiyle birlikte son derece estetik aydınlatmalar ve çeşme imalatı yapılacak, meydana banklar konulacak" dedi.

Üçpınar, ilçede meydan ve çevre düzenlemesiyle birlikte çok sayıda caddenin kaldırımlarının da bazalt kaldırımla yenilendiğini söyledi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir'den Polatlı'ya Meydan Düzenlemesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement