Büyükşehir Kursları Ev Hanımlarına Gelir Kaynağı Oldu - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Kursları Ev Hanımlarına Gelir Kaynağı Oldu

Büyükşehir Kursları Ev Hanımlarına Gelir Kaynağı Oldu

Antalya Büyükşehir Belediyesi Haşim İşcan Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezi, ev hanımlarına gelir kapısı açtı.

26.10.2015 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi Haşim İşcan Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezi, ev hanımlarına gelir kapısı açtı. Kadınlar, el emeği göz nuru ürünlerini Kale Kapısı'nda kurulan stantlarda satarak aile bütçelerine katkıda bulunuyor.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Haşim İşcan Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezi'nde açılan kurslarına katılan kadınlar hem yeni beceriler öğreniyor hem de öğrendiklerini uygulayarak aile bütçesine katkı sağlıyor. Eğitimde öğrendiklerini pratiğe çeviren hanımlar yaptıkları el emeği göz nuru ürünlerini, her gün 15.00 ile 23.00 saatleri arasında Kale Kapısı'nda açılan stantlarda satışa sunuyor. Geliri olmayan kadınlara destek olmak için açılan stantta, eski dantelleri değerlendirerek yapılan süslerden tutun da otantik takılara kadar her şey yer alıyor.

LİSELİLERİN GÖZDESİ KİTAP AYRAÇLARI

Ev hanımlarının yaptıkları ürünlere vatandaşlar ve turistler yoğun ilgi gösteriyor. Özellikle lise öğrencileri keçeden yapılan birbirinden farklı kitap ayraçlarına yoğun ilgi gösteriyor. Turistler ilgisini ise farklı tasarımlardaki ürünler çekiyor. Yine keçeden yapılan kaftanlar büroların ve evlerin kapılarını süslüyor.

Amigurumi adı verilen sık iğne tekniği ile yapılan örgü bebekler son günlerin en gözde ürünü arasında. Örgü bebeklerin siparişine kadınlar yetişemiyor. Tek tek satın alınabilen örgü bebeklere kreşlerden de yoğun talep geliyor. Masal kahramanları gibi çeşitli konseptlerde yapılan bebekler kreşlerde çocukları eğlendirirken, eğitiyor. Örgü bebeklerin bu kadar çok tercih edilmesinin diğer sebepleri arasında, çocuk sağlığını tehdit etmemesi, kırılıp zarar vermemesi ve iplerin doğal boyadan yapılması yer alıyor. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Kursları Ev Hanımlarına Gelir Kaynağı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement