Büyükşehir, Stk'larla Bağlarını Güçlendiriyor - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir, Stk'larla Bağlarını Güçlendiriyor

Büyükşehir, Stk\'larla Bağlarını Güçlendiriyor

Kentin dinamik gücü olan sivil toplum örgütlerinin harekete geçmesi ve şehirde daha aktif rol oynaması için, Adana Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığınca; “Kentin İçin El Ele” projesinin ilk etabı Türk Eğitim Vakfı (TEV) gönüllüleri ile başladı.

19.09.2015 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kentin dinamik gücü olan sivil toplum örgütlerinin harekete geçmesi ve şehirde daha aktif rol oynaması için, Adana Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığınca; "Kentin İçin El Ele" projesinin ilk etabı Türk Eğitim Vakfı (TEV) gönüllüleri ile başladı.

Bağışçılar ve ihtiyaç sahibi başarılı üniversite öğrencileri arasında bağ kuran TEV için gönüllüler ve Adana Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler ekibi buluştu. Toplantıda; eğitimde eşit şartlar adı altında, gençlerin öğrenimleri boyunca fonlanması, gönüllüler ve bağışçıların bağlarının kuvvetlendirilmesi, Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal sorumluluklar kapsamında destek olabileceği hususlar konuşularak, projenin verimliliği tartışıldı.

Çukurova Üniversitesi'ne kayıt yaptırmak için farklı şehirlerden Adana'ya gelen öğrencileri otogarda karşılayarak üniversite kampüsüne götüren, kayıt işlemlerinde yardımcı olan Büyükşehir Atölye Ekibi, TEV ile birlikte derslerin başlamasıyla kampüste bir dizi etkinlik yapmayı kararlaştırdı.

Büyükşehir Atölye, farklı sivil toplum örgütleri ile farklı konularda da bir araya geleceklerini, kentimiz için el ele verip daha aktif, daha sosyal sivil toplum kuruluşları ve kurumlar için emin adımlar attıklarını belirtti.

Türk Eğitim Vakfı Adana Şube Başkanı Ayşegül Gökçe, kaynaştırma projelerinin başı olan "Kentin İçin El Ele" 1.etap çalıştayı için, gönüllülük projelerine destek veren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'ye minnettar olduklarını belirtti.

Gönüllüler kapsamında toplantıya iştirak eden iş kadınlarından; Neriman İçer, Nazan Uğurludemir, Nurgül Koçak, Beldenur Küçükyılmaz, Orkide İnan ve iş adamlarından; Oğuz Çapar, Umut Yaşar Kayıkçı; gönüllülük noktasında Adana Büyükşehir Belediyesinin gönülleri bir araya getiren bu projesinin ilerleyen zamanlarda çığ gibi büyüyeceğine inandıklarını ve toplumsal hareket noktasında fayda sağlayacağına inandıklarını dile getirdiler.

Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Şahin; bu tarz gönüllü topluluklarını daha sık bir araya getireceklerini kaydederek, Kent Konseyi ile birlikte kent için farkındalık seviyesinin daha yukarılara çıkacağını, Sivil Toplum Kuruluşlarının faaliyetlerine gereken katkıyı sağlayacaklarını kaydetti. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir, Stk'larla Bağlarını Güçlendiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement