Büyükşehirden Yaşlılara Özel Hizmet - Son Dakika
Yerel

Büyükşehirden Yaşlılara Özel Hizmet

Büyükşehirden Yaşlılara Özel Hizmet

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin 70 yaş üzerindeki yardıma ihtiyacı olan vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla hayata geçirdiği ‘Evde Bakım Hizmeti’ vatandaşların yüzünü güldürüyor.

14.07.2016 13:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin 70 yaş üzerindeki yardıma ihtiyacı olan vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla hayata geçirdiği 'Evde Bakım Hizmeti' vatandaşların yüzünü güldürüyor. Hemşire, Diyetisyen, Sosyal Hizmet Uzmanı ve Psikolog'tan oluşan ekipleriyle vatandaşları ziyaret eden ekipler, 'hayır duaları' ile vatandaşların evlerinden ayrılıyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal belediyecilik kapsamında uygulamaya geçirdiği 'Evde Bakım Hizmeti' projesi ile ihtiyaç sahibi olan vatandaşların yardımına koşuyor. Evde Bakım Hizmeti birimi, vatandaşların kişisel bakım ve ihtiyaçlarından başlayarak, şeker ile tansiyon ölçümlerinin kayıtlarının tutulmasına, evlerinin rutin temizliğine, sorunlarının dinlenip çözüm önerileri sunulmasına kadar bir çok konuda destek veriyor. Vatandaşlar, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e yaşlı bakımına gösterdiği özen dolayısıyla teşekkür ederken, evlere konuk olan ekipler 'hayır duaları' alarak ayrılıyor.

'Yaşam kalitelerini arttırmayı amaçlıyoruz'

Evde Bakım Hizmeti Birimi'nin 70 yaş üzerindeki yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara Hemşire, Diyetisyen, Sosyal Hizmet Uzmanı, Psikolog'tan oluştuğunu ve bu ekibin yaşlı bakımı ile ilgili temel sorunları kavradığının altını çizen Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Serpil Aykurt, "Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'ün talimatlarıyla oluşturduğumuz uzman ekiplerimiz, yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımızın evlerine periyodik ziyaretler gerçekleştiriyor. Vatandaşlarımızın tırnak ve saç kesiminden kişisel bakımına, sağlık durumlarının kontrolü ve takibine, varsa sorunlarının özenle dinlenip çözümler üretilmesine yardımcı oluyoruz. Bu hizmetlerin yanı sıra ekiplerimiz, vatandaşlarımızın evlerinin temizliğini de gerçekleştiriyor. Vatandaşlarımızın yaşam kalitesini arttırmak için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehirden Yaşlılara Özel Hizmet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement