Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Akay Açıklaması - Son Dakika
Spor

Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Akay Açıklaması

Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Bülent Akay, Almanya ve Türkiye arasındaki sportif bağları güçlendirmek istediklerini söyledi.

14.02.2016 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Bülent Akay, Almanya ve Türkiye arasındaki sportif bağları güçlendirmek istediklerini söyledi.

Akay, dünya şampiyonası hazırlıklarını Almanya'nın Münih kentinde sürdüren Kadın Milli Hokey Takımı'nın kampını ziyaret etti. Akay, daha sonra federasyonun teknik kurul başkanı Cüneyt Kozan, Kadın Milli Takımı Başantrenörü Çağrı Karabulut, antrenör yardımcısı Sevilay Kesteloğlu ve sporcular Refika Yılmaz, Seda Demir, İlkim Dilan Uygun ve Başak Demirkol ile Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) tarafından düzenlenen Türk Buz Hokeyi'ni tanıtım toplantısına katıldı.

UETD Bavyera Bölge Başkanı Mehmet Akkoç'un teşekkür konuşmasının ardından açıklamalarda bulunan Akay, ailelere hitaben yaptığı konuşmada, sporun sadece futboldan ibaret olmadığını belirterek, "Almanya ve Türkiye arasında sportif bağları güçlendirmek istiyoruz. Almanya'nın çok geniş spor imkanı var. Çocuklarınızın geleceği için, kötü alışkanlıklardan uzak durmasını sağlamak için lütfen onları spora başlatın. Çocuklarınızı spora başlatacaksanız, bu lütfen buz hokeyi olsun" dedi.

Çocuklarını buz hokeyine başlatmak isteyen velilerin sorularını antrenör ve sporcularla yanıtlayan Akay, "Türk kızlarına imkan verildiği taktirde neler yapabildiklerini göstermek istiyoruz. Kadın milli takımımızda mühendislik okuyan da var, tıp okuyan da. Geçen sene Hong Kong'ta düzenlenen dünya şampiyonasında kızlarımız namağlup şampiyon olarak ülkemize altın madalya kazandırdı. Bad Tölz kampının ardından gideceğimiz İspanya'da da hedefimiz iyi bir sonuç elde etmektir" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Akay Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement