Çadır Kentteki 8 Bin Öğrenciye Kışlık Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Çadır Kentteki 8 Bin Öğrenciye Kışlık Dağıtıldı

Çadır Kentteki 8 Bin Öğrenciye Kışlık Dağıtıldı

Türkiye'ye sığınan ve Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesislerinde eğitim ve öğretim gören 8 bin öğrenciye kışlık kazak, şal ve kaban elbise dağıtıldı.

23.01.2015 13:18  Güncelleme: 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ülkelerinde çıkan iç karışıklıktan dolayı Türkiye'ye sığınan ve Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde eğitim ve öğretim gören 8 bin öğrenciye kışlık kazak, şal ve kaban elbise dağıtıldı.

Kadın Meclisi görevlileri tarafından dağıtılan kışlıklar öğrencileri sevindirdi. Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri Suriyeli Eğitim Alanı Müdürü Tamır el Abdullah, kışlık elbiselerin dağıtımından dolayı Türk devletine teşekkür ederek, "Bu kış gününde çocuklarımızı hem bedenen, hem de gönüllerinizi ısıttınız" diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Çadır Kent Müdürü Hüseyin Ortaç, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da misafir 8 bin öğrencimizin tamamına kışlık elbise dağıttık. Türk Devletinin ve halkının ne kadar misafirperver ve insani davranışlar içinde olduğunu göstermek anlamında önemli bir davranış. Bizler ensar, onlar muhacir kardeşlerimiz. Her hizmetimizi bu anlayışla yürütmekteyiz. Türk devleti tarihten gelen geleneğiyle büyük devlet olduğunu her platformda göstermektedir. Bu anlayış ve hizmetlerimiz devam edecektir" dedi.

Öğrencilere sınıflarına gidilerek kışlık elbiseleri düzenli bir şekilde dağıtımı gerçekleştirildi. Kışlık elbiseleri alan öğrencilerin sevinçleri yüzlerinden okunuyordu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çadır Kentteki 8 Bin Öğrenciye Kışlık Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement