Çadırkentte Keklikler "Can Yoldaşı" Oldu - Son Dakika
Yerel

Çadırkentte Keklikler "Can Yoldaşı" Oldu

Ülkesindeki çatışmalardan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli Bekir Hüso, yanından ayırmadığı kekliklerine gözü gibi bakıyor.

06.05.2015 12:25

HALİL FİDAN - Ülkesindeki çatışmalardan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli Bekir Hüso, yanından ayırmadığı kekliklerine gözü gibi bakıyor.

Suriye'nin Halep kentine bağlı Kobani'de (Ayn el Arap) terör örgütü DAEŞ ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmaların şiddetlenmesi üzerine Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtlerden kimisi Suruç ilçesindeki çadır kentte kalırken, kimisi de ilçedeki boş binalarda yaşam mücadelesi veriyor.

Kobani'ye bağlı köylerinde çatışmaların şiddetlenmesi üzerine eşiyle Türkiye'ye sığınan Bekir Hüso (70), barındığı çadır kentte vaktinin büyük bir bölümünü keklikleriyle geçiriyor.

Hüso, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ölüm korkusuyla hiçbir şey almadan ülkelerini terk etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Kaçarken yanlarında sadece çok sevdiği kekliklerini getirdiğini belirten Hüso, ilk olarak geçici barınma merkezine yerleştirildiklerini, ardından da çadır kente alındıklarını anlattı.

35 yıllık evliler ama çocukları olmadı

Çatışmaların şiddetlenmesiyle canlarını zor kurtardıklarını belirten Hüso, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 35 yıldır evliyiz ancak çocuk nasip olmadı. Benim de keklik merakım var. Onları çok seviyorum. Eskiden daha çok vardı, şimdi sadece iki tane kaldı. Onlar benim çocuğum gibi. Çadır kentte dışarı çıkarıp gezdiriyor, onlarla mutlu oluyorum."

Kuşlar sayesinde huzur bulduğunu dile getiren Hüso, görenlerin keklikleri satın almak istediğini ancak bunu kabul etmediğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çadırkentte Keklikler 'Can Yoldaşı' Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement