Çadırları Sular Altında Kalan Tarım İşçilerine Yardım Eli - Son Dakika
Güncel

Çadırları Sular Altında Kalan Tarım İşçilerine Yardım Eli

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde bir haftadır etkili olan sağanak sonrası oluşan selde çadırları sular altında kalan tarım işçilerine, Sorgun Dost Gönüller Gıda Bankası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği sahip çıktı.

24.05.2016 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde bir haftadır etkili olan sağanak sonrası oluşan selde çadırları sular altında kalan tarım işçilerine, Sorgun Dost Gönüller Gıda Bankası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği sahip çıktı.

Yirmi gün önce Şanlıurfa'dan Sorgun'a bağlı Çayözü köyü yakınlarına yerleşen, 30 tarım işçisinin bulunduğu çadırlar, sel sularının altında kaldı.

Çadırları ve eşyaları zarar gören işçiler, Yozgat Şeker Fabrikası yakınlarındaki bir lokantaya sığındı. Görevlilerin haber vermesi üzerine tarım işçilerinin sığındıkları lokantaya gelen Dost Gönüller Gıda Bankası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği gönülleri tarım işçilerini dernek binasına getirerek giyecek yardımda bulundu.

Tarım işçileri geçici olarak Sorgun Kaymakamlığı Sosyal ve Yardımlaşma Vakfına ait barınma yerine yerleştirdi.

Tarım işçilerinden Cüneyt Bulut, gazetecilere yaptığı açıklamada, 20 gün önce pancar tarlalarında çalışmak üzere Şanlıurfa'dan Sorgun'a geldiklerini ve düne kadar hiçbir sorun yaşamadıklarını dile getirdi.

Dün yağan sağanağın sele neden olduğunu ve selin çadırlarını yıkıp geçtiğini ifade eden Bulut, "Yağmurun yağmasının ardından çadırlar bölgesine geldim. Yukarıdan aşağı doğru selin geldiğini gördüm. Hemen çadıra girerek henüz kundağa sarılı iki bebeği kucağıma alıp dışarı kaçtım. Benim çadırdan ayrılmamla birlikte sel suları çadırımızı yıktı, geçti. Belki birkaç dakika geç kalsam Allah göstermesin büyük bir facia yaşayacaktık. Şu anda ne giyecek bir elbisemiz, ne de yiyeceğimiz var. Sağ olsun yetkililer bizlere ellerini uzattılar. Şu anda giysilerimizi değişiyoruz. Hepsinden Allah razı olsun." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çadırları Sular Altında Kalan Tarım İşçilerine Yardım Eli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement