Çakıllı Yeni Cami'de Hatim Töreni Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Çakıllı Yeni Cami'de Hatim Töreni Yapıldı

Çakıllı Yeni Cami\'de Hatim Töreni Yapıldı

Kırklareli’nin Vize ilçesine bağlı Çakıllı Beldesi’nde Yaz Kuran Kurslarına katılan öğrenciler için hatim töreni düzenlendi.

02.09.2015 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli'nin Vize ilçesine bağlı Çakıllı Beldesi'nde Yaz Kuran Kurslarına katılan öğrenciler için hatim töreni düzenlendi.

Çakıllı Beldesi Yeni Cami İmam Hatibi Hüseyin Akgün'ün öğreticiliğini yaptığı hatim programında, Kur'an Kursu öğrencileri tarafından Kur'an-ı Kerim'den ayetler, itikat, ibadet ve siyer derslerinden seçilmiş dini bilgiler okundu ve ilahiler seslendirildi.

Çakıllı Belediye Başkanı Mehmet Bayram, törende yaptığı konuşmada, küçük yaşta Kur'an öğrenmenin önemine değinerek, çocuklarını yetiştiren aile büyüklerine ve kendilerine dini eğitim veren hocalara teşekkür etti.

Bayram, "Çakıllı Belediye Başkanlığı olarak her zaman elimizden geldiği kadar Kur'an Kurslarının ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Her zaman yardımcı olmaya devam edeceğiz" dedi.

Yeni Cami İmam Hatibi Hüseyin Akgün de hatim programına yoğun ilgi gösteren belde halkı ile öğrencilerin ailelerine teşekkür ederek, ailelerden çocuklarını bundan sonraki yıllarda da Kur'an Kurslarına göndermelerini rica etti.

Akgün, "Çakıllı Yeni Cami'deki sosyal imkanlar, bugün çoğu camide yok. Bilgisayarda eğitimden zengin kütüphanesine, masa tenisi salonundan voleybol alanına kadar geniş imkanlara sahibiz" dedi. Son olarak Vize Anadolu Lisesi Müdürü Şenol Çetin de İslam dininin eğitim ve öğretime verdiği öneme değinerek kendi beldesinde böyle öğrencilerin yetişmesinden büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Hatim merasimi sonunda, kursu başarıyla tamamlayan 8 öğrenciye belgeleri ve hediyeleri, Çakıllı Belediye Başkanı Mehmet Bayram ve Hüseyin Akgün tarafından verildi. Hatim töreni, Hatim duasının okunmasıyla sona erdirildi. - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çakıllı Yeni Cami'de Hatim Töreni Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement