Çakır Ağa Camisi Onarıldı - Son Dakika
Yerel

Çakır Ağa Camisi Onarıldı

Çakır Ağa Camisi'nin onarımının tamamlandığı bildirildi.

13.02.2015 13:56

Çakır Ağa Camisi'nin onarımının tamamlandığı bildirildi.

Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren, yaptığı yazılı açıklamada, 2013'ün Aralık ayında başlanılan Çakır Ağa Camisi Restorasyon Uygulama ve Çevre Düzenleme Projesi çalışmalarının tamamlandığını belirtti.

Son dönemlerde onarılan çok sayıdaki vakıf eserine Çakır Ağa Camisi'nin de eklendiğini ifade eden Güneren, "Trakya Kalkınma Ajansı, yapılan masrafın yüzde 75'ini karşıladı. Trakya Kalkınma Ajansı'na bu güzide vakıf eserimizin yaşatılarak gelecek nesillere aktarılması konusunda verdikleri maddi ve manevi desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Çakır Ağa Camisi, hayırsever kişiliğiyle bilinen Çakır Ağa tarafından 1453'te inşa ettirildi. Fatih Sultan Mehmet döneminde sekbanbaşı olarak görev yapan Çakır Ağa, bu cami dışında İstanbul'da dört cami, Silivri'de büyük bir zaviye ve Bursa'da bir hamam da yaptırmıştı.

Cami harimi, 10,80 x 10,80 metre ölçülerinde, kare planlıdır. Üzeri içten piramidal ahşap tavan, dıştan ise kiremit kaplı kırma çatıyla örtülüdür. Kuzeydoğu köşesinde 15,80 metre yüksekliğinde tek şerefeli bir minaresi vardır. Cami, daha önce 1905 ve 1973 yıllarında onarım görmüştü.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çakır Ağa Camisi Onarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement