Çalınan Umutlar Filmin Fragmanı Yayınlandı - Son Dakika
Yerel

Çalınan Umutlar Filmin Fragmanı Yayınlandı

Çalınan Umutlar Filmin Fragmanı Yayınlandı

Van'da çekimleri devam eden 'Çalınan Umutlar' filmin fragmanı yayınlandı.

18.09.2013 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'da çekimleri devam eden 'Çalınan Umutlar' filmin fragmanı yayınlandı.

Fragmanı yayınlanan filmin beğeniyle izlenileceğini belirten filmin yönetmeni, kameramanı, senaristi ve oyuncusu Orhan An, bölge insanına faydalı bir filmin yapıldığını söyledi. Amaçlarının Van'ın tanıtımına katkı sağlamak olduğunu vurgulayan An, "Van'da gençleri sanata yönlendirmek, Van'ın tanıtımını yapabilmek, Van'ın içyapısını gösterebilmek, insanlara ve gelecek nesile daha faydalı bir şeyler bırakabilmektir" dedi.

Van'da sanatla uğraşmanın zor olduğunu dile getiren An, "Van'da film yapmak, belgesel yapmak, klip yapmak çok zor bir şey. O yüzden Van'da özellikle sponsorluk konusunda, destek konusunda, sanata ilgi konusunda yöre halkı biraz zayıf. Bu nedenle Van halkının biraz daha duyarlı olmalarını bekliyorum. Sonuçta gençlerimizi kahve köşelerinden alıp sanata yönlendirmeye çalışıyoruz. Gelecek nesillere güzel şeyler bırakmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Film çekmenin oldukça masraflı olduğunu da ekleyen An, "Çekimleri bitme aşamasına gelen filmimizin normal maliyeti yaklaşık 400 bin TL. Ancak biz bu masrafı kısabilmek için çekimini, montajını, kurgusunu, yönetmenliğini ve senaryosunu kendim yapıyorum. Bu da filmin maliyetini yarı yarıya düşürüyor. İnanıyorum ki filmimiz herkes tarafından beğeniyle izlenecektir" şeklinde konuştu.

Van'da film çevirmenin güzel ve kötü yanlarının olduğunu ifade eden filmin başrol oyuncusu Enes Yeşilbaş ise, Van'da kahve köşelerinde ya da vaktini boşa harcamaktansa sanatla uğraşmanın çok daha güzel olduğunu söyledi. Sanata ilgi olmayan bir yerde sanatla uğraşmanın çok daha zorlaştığına dikkat çeken Yeşilbaş, "Çekilen bu filmde azda olsa bir destek aldık. Ancak bu yeterli değil. Burada film çekmenin zorlukları güzelliklerinden daha fazladır. Ama biz yinede elimizden geldiği kadar iyi bir şeyler yapmaya çalıştık. Medya da ilimizin hep kötü yanlarını izledik. Ama biz filmimizde Van'ın ne kadar güzel bir şehir olduğunu yansıtmaya çalıştık. İnsanlarımızı tanıtmaya çalıştık, kültürümüzü tanıtmaya çalıştık" dedi.

"TEK İSTEĞİM KENAN İMİRZALIOĞLU İLE AYNI FİLMDE OYNAMAK"

Bütün yönetmen ve oyuncuları beğenerek izlediğini ifade eden Yeşilbaş, " Osman Sınav'la çalışmayı isterim. Ama en çok istediğim şey, çocukluğumdan beri hayranlıkla izlediğim Kenan İmirzalıoğlu ile aynı filmde rol almak" şeklinde konuştu. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çalınan Umutlar Filmin Fragmanı Yayınlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement