Çalışan Emekliden Kesilen Primin Kaldırılması Talebi - Son Dakika
Yerel

Çalışan Emekliden Kesilen Primin Kaldırılması Talebi

Çalışan Emekliden Kesilen Primin Kaldırılması Talebi

Emekli Memur Sen Başkan Yardımcısı Ahmet Ünlü, emekli olduktan sonra geçim sıkıntısı çekmemek için çalışan emeklilerden kesilen Sosyal Güvenlik Destek Primi’nin kaldırılmasını istedi.

05.02.2015 14:58

Emekli Memur Sen Başkan Yardımcısı Ahmet Ünlü, emekli olduktan sonra geçim sıkıntısı çekmemek için çalışan emeklilerden kesilen Sosyal Güvenlik Destek Primi'nin kaldırılmasını istedi.

Emekli Sandığı, Sigorta ve Bağ-Kur'dan emekli olup çalışmaya devam eden veya ticari, meslek faaliyetini sürdüren emeklilerin maaşından kesilen yüzde 15 oranında kesinti olduğunu vurgulayan Ünlü, "Destek primi 4-A kapsamına giren sigorta emeklilerinden 6 Mayıs 1986 tarihinden, 4/B kapsamına giren Bağkur emeklilerinden 8 Eylül 1999 tarihinden itibaren kesilmeye başlamıştır. Ancak ekonominin düzeldiği günümüzde geçim zorluğu çekmemek için çalışan emeklilerden kesilen destek primi ya tamamen kaldırılmalı veya kademeli olarak düşürülmelidir" dedi.

Emekli Memur Sen Başkan yardımcısı Ahmet Ünlü, istihdam sağlayan, katma değer üreten ve vergisini veren serbest meslek ve ticaret erbabının, Emekli Sandığı ve sigorta emeklisi maaşının pirim ödemeye mahkum edilmemesini sözlerine ekledi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çalışan Emekliden Kesilen Primin Kaldırılması Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement