Çalışan Kadınlarda Aile ve Kariyer Dengesi" Söyleşisi - Son Dakika
Yerel

Çalışan Kadınlarda Aile ve Kariyer Dengesi" Söyleşisi

Gaziantep'te "Çalışan Kadınlarda Aile ve Kariyer Dengesi" konulu söyleşi düzenlendi.

28.02.2015 16:49

Gaziantep'te "Çalışan Kadınlarda Aile ve Kariyer Dengesi" konulu söyleşi düzenlendi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, büyükşehir belediyesinin desteğiyle Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen söyleşinin açılışında, hayatın bir sınav olduğunu ve bu sınavIa geçmenin en büyük ölçüsünün Kur-an'ı Kerim'de çok net bir şekilde verildiğini söyledi.

Türk kültür ve medeniyetinde kadını ikincileştiren, yok sayan bir anlayışın olmadığını vurgulayan Şahin, şöyle konuştu:

"O yüzden hepimizin, özellikle kadınların, ana olan kadınların, kızlarımızın bunu çok iyi analiz etmesi, bu soruların cevabını önce kendi yüreğimizde vermesi, yaşantımıza hissettirmesi ve buna göre geleceği inşa etmemiz gerekiyor. Kur-an'ı Kerim'in içine baktığınız zaman, mümin erkekler, mümin kadınlar, münafık erkekler, münafık kadınlar, sabreden erkekler, sabreden kadınlar diyor. Bir eşitlik var, üstünlük takvadadır diyor, ölçü de belli. Hz. Havva'dan gelen bir yolculuk var. Şimdi siz kadını okutmayan, eve hapseden zihniyete Hz. Hatice'yi nereden, nasıl anlatacaksınız. Döneminin en güçlü ticaret kadını."

Şahin, eğitimin önemli olduğunu, güçlü kadınlara ihtiyaç duyulduğunu dile getirerek üniversiteye giden kız oranlarının yüzde 35'lere çıktığını, istihdam oranının ise yüzde 70'lerde olduğunu belirtti.

Toplumun yarısının aklının iyi bir şekilde yönetilmesi gerektiğine işaret eden Şahin, şöyle devam etti:

"Ben şuna inanıyorum yüce mevlamın bize verdiği potansiyelde, o analığın verdiği güçle biz planlı ve programlı çalışabildiğimiz zaman, hem üzerimize emanet olan çocuklarımızı bu topluma hazırlamada, onları vatana, millete hayırlı evlat yetiştirmeyi başarabiliriz hem de bu toplumun bizden beklediği kariyerimiz, eğitimimiz, toplumun kalkınmasının bir parçası olabiliriz. Bunlar birbirinin alternatifi değil ve bu güç bizde var."

Şahin, kadın ve erkeğin birbiriyle rekabet halinde olmadığını, ikisinin de birbirine yardım ederek, hak temelli bir bakış açısıyla yolculuğa çıkmaları gerektiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından Başkan Şahin, Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri Doç. Dr. Huriye Martı'ya bakır tabak ve çiçek takdim etti.

Söyleşiye, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmet Zor, Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çalışan Kadınlarda Aile ve Kariyer Dengesi' Söyleşisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement