Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" Programı - Son Dakika
Güncel

Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" Programı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tarkan Alpay, istihdamın artmasının sanayiye, çalışana, işverene katkı sağlayacağını belirtti.

31.03.2017 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tarkan Alpay, istihdamın artmasının sanayiye, çalışana, işverene katkı sağlayacağını belirtti.

Alpay, Edirne'deki bir tekstil firmasını ziyaret ederek, yetkilileriyle görüştü, işçilerle öğle yemeği yedi.

İşçilerin istek ve sıkıntılarını dinleyen Alpay, ziyaretin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Çalışma hayatında milli seferberlik" programı kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak 81 ilde ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Çalışma ve teşvikleri anlatmaya devam ettiklerini belirten Alpay, şunları kaydetti:

"Program kapsamında ikinci turlara başladık. Özellikle esnaf ve sanatkarlar odalarındaki üyelerimizi bilgilendirmeye çalışıyoruz. Onun dışında kalan kısımda da fabrikalarımızda işçilerimizle bir araya geliyoruz. Onlarla yemek yedik, sorularını dinledik. Bu ziyaretlerimizin ışığında da çalışmalarımızı şekillendireceğiz. İllerimizde dolaşırken çalışmaların sonuçlarının ne durumda olduğunu çek etme fırsatını buluyoruz. Edirne'de özellikle 5 bin istihdam hedefi koyduk. Bunun da bin 191 olduğunu mart ayı sonu itibarıyla görmüş bulunuyoruz. En son Bakanımızın açıkladığı mart ayı istihdam rakamı 407 bindi. Bakanımız muhtemelen bugün de bir açıklama yapacak, son durumu kendisi bildirecek.

İstihdamın artması mutlaka sanayiye, çalışana, işverene katkı sağlayacak, ekonominin ivmelenmesi noktasında da olumlu sonuçlar verecek. Bakanlık olarak işverenimizin ve çalışanımızın yanındayız. Bütün yöneticilerimiz bu noktada ellerinden geleni yapıyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement