Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik Açıklaması

"(Bankalar Birliği heyetiyle) SGK'nın veri paylaşımıyla ilgili yaşanan aksaklıklar ile çalışma hayatı ve özellikle teftiş mekanizmasının günümüz bankacılığına yansımaları ve 2004 yılında çıkan İ...

29.11.2013 13:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) heyetiyle SGK'nın veri paylaşımıyla ilgili yaşanan aksaklıklar ile çalışma hayatı özellikle teftiş mekanizmasının bankacılığına yansımaları ve 2004'te çıkan İş Kanunu'nun uygulamalarının teknolojik gelişmeler ve bankacılık rekabeti içinde karşı karşıya bulunduğu sorunları görüştüklerini bildirdi.

Bakan Çelik, bakanlık toplantı salonunda Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın ve beraberindeki heyetle yaklaşık 1,5 saat süren bir toplantı yaptı.

Toplantı çıkışında basın mensuplarına görüşmeyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Çelik, Bankalar Birliği ile iki konu başlığında görüşmelerinin olduğunu söyledi. Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) "veri paylaşımı" ile ilgili yaşanan bazı aksaklıklar olduğunu dile getiren Çelik, "Onunla ilgili neler yapabiliriz, karşılıklı o değerlendirmeyi yaptık" dedi.

Görüşülen diğer konunun ise çalışma hayatı ve özellikle teftiş mekanizmasının günümüz bankacılığına yansımaları ve 2004'te çıkan İş Kanunu'nun uygulamalarının bugünkü teknolojik gelişmeler ve bankacılık rekabeti içinde karşı karşıya bulunduğu sorunlar olduğunu anlatan Çelik, şunları kaydetti:

"Sayın Başkan ve heyetinin sunumuyla ilgili karşılıklı değerlendirme yaptık. Konuyla ilgili bir komisyonun kurulup hızlı bir şekilde çalışma hayatıyla ilgili yaşanan sorunların özellikle teftişle  (bankalarda süregelen teftiş) ilgili sorunların çözümü yoruma açık konuların ortadan kaldırılması noktasında mutabakatımız oldu. Hızlı bir şekilde arkadaşlarımız teknik düzeyde çalışmalar yapacaklar ve yaşanan sorunların minimize noktaya çekilmesi konusunda görüş birliğimiz oldu. Kendilerine teşekkür ediyorum."

"Görüşmeler sürüyor"

Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın ise kendilerini Bankalar Birliği olarak kabul ettikleri için Bakan Çelik'e teşekkür etti.

Yapılan görüşmedeki konuların Bakan Çelik tarafından aktarıldığını anlatan Aydın, söz konusu konular üzerinde görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Aydın, "Biz çalışanlarımızın hakkını vermeyi, onlara sağlıklı bir ortamda çalışmayı, onları çalışırken eğitmeyi ilke edinmiş bir sektörüz. Ama bu konuda denetimin bakış açısıyla bizim çalışma koşullarımız arasında eğer varsa bir uyumsuzluk onların giderilmesi hususunda mütalalarda bulunduk. Birinci bölüme ilişkin söyleyeceğim husus budur. Sair hususta zaten verilerin birbirlerimize iletilmesi hususuydu" dedi.

Sektörle ilgili değerlendirmenin BDDK Başkanı Mukim Öztekin tarafından yapıldığını anımsatan Aydın, ekonomi yönetiminin, ekonominin sağlıklı işlemesi konusunda belli konularda düzenleme yapmasının doğal olduğunu söyledi.

Yapılan düzenlemelerin ve düzenlemelerden etkilenen kesimler için optimal düzeyde realize edilmesinin gerekliliğinden söz ettiklerini bildiren Aydın, "Bankalar Birliğinin 49 üyesi vardır, 13 yönetim kurulu üyesi var. Bu konuda bugün de arkadaşlarla fikir alışverişinde bulunacağız, bu hususları da ekonomi yönetimine ileteceğiz. Optimal düzeyde bir çözümü hem ülkemiz hem ekonomimiz hem bankalarımız hem de tüketiciler ve sair reel sektör için en uygun çözüme ulaşacağımızı ümit ediyoruz. Şimdiye kadar hep böyle oldu, bundan sonra da böyle olacak" diye konuştu.

Bankacılık sektörünün 3. çeyrek özkaynak getirisinin yüzde 11'e indiği, yüzde 15'in altında olmasının riskli olup olmadığının sorulması üzerine Aydın, "Biz sermaye getirisinin yüzde 15'lerin altına gelmesini çok arzu etmiyoruz" dedi.

Aydın, Bakan Çelik ile yapılan toplantının bittiğini ancak kendi aralarındaki toplantının devam edeceğini kaydetti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement