Çalışma Bakanı Müezzinoğlu: 600 Bin İstihdama Destek Vereceğiz - Son Dakika
Ekonomi

Çalışma Bakanı Müezzinoğlu: 600 Bin İstihdama Destek Vereceğiz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Yaklaşık 600 bin istihdama önümüzdeki yıl Bakanlık olarak destek vereceğiz" dedi.

09.12.2016 01:36  Güncelleme: 09:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Yaklaşık 600 bin istihdama önümüzdeki yıl Bakanlık olarak destek vereceğiz. Burada, üniversite öğrencilerimize, 600 bin gencimize veya işsizimize istihdam alanlarımızı genişletiyoruz, desteklerini veriyoruz." açıklamasında bulundu.

Müezzinoğlu, Halıkent Mahallesi'ndeki bir düğün salonunda düzenlenen AK Parti Isparta Merkez İlçe Başkanlığı Mahalle Forum Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, AK Parti'nin kurulduğu günden bugüne çok önemli ve gurur duyacakları hizmetler yaptığını ve yapmaya devam edeceğini söyledi.

AK PARTİ'NİN TÜRKİYE VE DÜNYAYA 3 MESAJI

AK Parti'nin kurulurken, Türkiye ve dünyaya 3 mesaj verdiğini ve partinin bu 3 temel üzerine kurulduğunu ifade eden Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Birincisi AK Parti milletin partisidir. Kurulduğumuz günden bugüne hep merkeze milletimizi aldık. Milletin partisi olmayı kendimize şiar edindik. Milletimizin yarınlarını bugünden daha iyi yapabilmek adına kurulduğumuz günden bugüne hem 'milletimiz, ülkemiz' dedik. 'Ülkemizin ve milletimizin yarınları' dedik. İkincisi ise siyasi yolculuğa çıkarken 'milletimizin yarınlarına kendimiz inanarak, milletimize güvenerek çıktık' dedik. Dolayısıyla güvendiğimiz adres millettir ve hep millete sırtımızı dayayarak bugünlere geldik. Milletin dışında herhangi bir adrese asla yaslanmadık. Belirli güç odaklarına asla dayanmadık. 'Sermayesiydi, medyasıydı, şuradaki güç odağıydı, şuydu buydu' demedik. 'En büyük güç millettir' dedik. Milletle bu yola çıktık, milletle beraber bu yolcuğu yaptık. Üçüncü temel cümlemiz de 'Türkiye'de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' dedik ve Allah'a şükürler olsun ki Türkiye'deki hiçbir şeyin eskisi gibi olmamasıyla ilgili elimizden geleni yaptık. Milletin ensesinde boza pişirmek isteyenlere 'hayır' dedik. Milletin ümüğünü sıkıp da onun yarınlarını karartmaya çalışanlara 'Hayır. AK Parti olduğu sürece milletin ümüğüne dokunamazsın' dedik. Milletin hak ve hukukunu koruyarak bugünlere geldik."

600 BİN KİŞİYE İSTİHDAM

Ekonomi Koordinasyon Kurulunda alınan kararlara da değinen Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 600 bin istihdama önümüzdeki yıl bakanlık olarak destek vereceğiz. Burada, üniversite öğrencilerimize, 600 bin gencimize veya işsizimize istihdam alanlarımızı genişletiyoruz, desteklerini veriyoruz. 1 milyon 200 bin lise ve üniversite öğrencisine, staj veya çıraklık dönemlerinde asgari 130 ila 260 lira arasında aylık harçlıklar vererek de milyonlarca gencimizi çıraklığa, eğitime, mesleğini kazanmasına destek verecek ve bu ülkenin yarınlarına onların daha aktif katılımlarına destek olmuş olacağız. Bu ülke geleceği aydınlık bir ülke, bu millet büyük bir millet. Her yaşta 1 milyon 250 bin genci olan bir ülkeyiz. 5 yaşlık dilimde 6 milyondan fazla genç, üretken, geleceğe güçlü yürüyen genci olan bir ülkeyiz. Onlara daha güzel bir Türkiye zemini hazırlamak da bizim görevimizdir."

Çalışma Bakanı Müezzinoğlu: 600 Bin İstihdama Destek Vereceğiz
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Çalışma Bakanı Müezzinoğlu: 600 Bin İstihdama Destek Vereceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement