Cam Serada İhraç Malı Domates Üretilecek - Son Dakika
Güncel

Cam Serada İhraç Malı Domates Üretilecek

Cam Serada İhraç Malı Domates Üretilecek

Uşak'ın Banaz İlçesi'nde 18 milyon TL'lik yatırım yapan İstanbullu firma, cam serada ilk domates üretimine nisan ayında başlayacak.

28.02.2016 11:53

Uşak'ın Banaz İlçesi'nde 18 milyon TL'lik yatırım yapan İstanbullu firma, cam serada ilk domates üretimine nisan ayında başlayacak. Banaz İlçesi Hasanköy'de 200 dekarlık alana yatırım yapan İstanbullu Birlik Ziraat İşletmesi Sanayi ve Tic. Ltd. Şti., serada domates üreterek 45 kişiyi istihdam edecek. Hamamboğazı Termal Tesisleri'nden temin edeceği sıcak su ile metrekarede 60 kilo domates üretmeyi planlayan firma, jeotermal sıcak suyun seralara ulaşması için 3 buçuk kilometre boru hattı döşeyecek. Termal cam seralarda ihraç malı salkım domatesleri yetiştireceklerini kaydeden Birlik Ziraat İşletmesi Sanayi ve Tic. Ltd. Şti. Sera İşletme Müdürü Şinasi Öncü, Banaz İlçesi'ne ısı ve enerjiye sahip olması nedeniyle yatırım yaptıklarını belirterek "Banaz seracılık sektörü için iyi bir iklime sahip. Jeotermal kaynakları kullanarak bölgede seracılık yatırımı yaptık. Projenin tamamı 200 dekarlık alanda yer alacak. İlk aşamada 37 bin metrekare kapalı alan, 35 bin metrekarede üretim alanı oluşturuldu. Metrekarede 60 kilogram ihraç malı salkım domates almayı planlıyoruz. Firmamızın üretim ağı ağırlıklı olarak ihracata yönelik, ancak elimizden geldiğince iç piyasaya da ürün temini sağlıyoruz. Bölgeye ilk aşamada 18 milyon TL yatırdık. 1 Nisan'dan itibaren fideleri dikerek üretime başlayacağız. Önümüzdeki yıllarda ise ikinci ve üçüncü aşama yatırımlarımız devam edecek" diye konuştu.

"YATIRIMCILARA KAPIMIZ AÇIK"

Banaz'a yapılan yatırımın ilçeye büyük katkısı olacağını ifade eden AK Partili Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı, sera yatırımını ilçeye kazandıran firmaya teşekkür etti. Yatırımın katkılarını, istihdam ve kazandıracağı katma değeri ilerleyen günlerde göreceklerini belirten Arpacı

"Banaz Belediyesi olarak ilçemize yapılacak her türlü yatırımın yanındayız ve yardımcı olmaya hazırız. Hamamboğazı Mevkii'nde jeotermal yatırımlarla, sanayi yatırımcılarını ilçemize bekliyoruz. Belediye olarak yatırımcılarımızın önlerini açarak, hiçbir sıkıntı yaşatmayacağız. Banaz'ın yatırımcılara kapısı her zaman açıktır" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cam Serada İhraç Malı Domates Üretilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement