Camide "Gençlik Kolları" ve "Çocuk Kulübü" - Son Dakika
Yerel

Camide "Gençlik Kolları" ve "Çocuk Kulübü"

Camide "Gençlik Kolları" ve "Çocuk Kulübü"

Ayvalık'ın Küçükköy Mahallesi Merkez Camisi'nin imam hatibi Köse, gençler ve çocukların camiye daha fazla gelmesini sağlamak amacıyla farklı bir uygulama başlattı Camide "gençlik kolları" ve "çocuk kulübü" kurulurken gençler ve çocuklar, matematik, Arapça, Almanca dersi alacak, satranç öğrenecek.

29.01.2015 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HAKAN FİRİK - Ayvalık ilçesi Küçükköy Mahallesi'ndeki Merkez Camisi'nin imam hatibi İlhan Köse, camiye daha fazla çocuk ve gencin gelmesini sağlamak için bazı projelerini uygulamaya başladı. Köse'nin kurduğu, "gençlik kolları" ve "çocuk kulübü"nün üyeleri, sportif ve kültürel etkinliklere katılıp yabancı dil ve çocuk oyunları öğrenecek.

Köse, AA muhabirine yaptığı açıklamada, camiye daha fazla çocuk ve gencin gelmesini sağlamayı, onların kötü yerlerden uzak tutarak derslerine destek olmayı amaçladıklarını söyledi.

Hedefleri doğrultusunda "gençlik kolları" ve "çocuk kulübü"nü kurduklarını anlatan Köse, "Çocukların boş zamanlarını sportif aktiviteler yaparak, geziler düzenleyerek değerlendireceğiz. Havaların ısınmasıyla halı saha maçlarımız, iki haftada bir kahvaltı programlarımız da olacak. Çocuklara ve gençlere Allah'ı anlatabilmeyi, Peygamber Efendimizi anlatırken örf ve adetleri öğretirken güzel zaman geçirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Çocuklara geleneksel çocuk oyunlarını da öğretebilmek için bununla ilgili kurslara katılıp sertifika aldığını dile getiren Köse, kısa sürede mendil kapmaca ve seksek kursları açıp çalışmalara başlayacaklarını anlattı.

Caminin internet sitesi bile var

Caminin internet sitesini bile kurduklarını aktaran Köse, "10 kameralı sistem kurduk. İç ve dış cephesi olmak üzere camimiz 10 kamera ile günün 24 saati izlenebiliyor. Bunun haricinde camimize projeksiyon cihazı kazandırdık. Bir dizüstü bilgisayar aldık. Çocuklara yaz Kur'an kursunda derslerimizi görsel materyallerle veriyoruz. Bunun haricinde bir de jeneratör temin ettik" diye konuştu.

Trabzonlu olduğunu bildiren Köse, çalışmalarının başta kimi vatandaşlar tarafından yadırgandığını hatırlattı.

Rutin olarak yaşlıları ziyaret ettiklerini, ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya çalıştıklarını vurgulayan Köse, "Bu durum, insanların tuhafına gitti. Rutin olarak imam profili sadece cami ve ev. Bunun dışına çıkıp bizzat halkın ayağına gitmeye niyetlendik. İnsanları ziyaret ettikçe onların mutlu olduğunu öğrendik" değerlendirmesinde bulundu.

En büyük yardımcısı beden eğitimi öğretmeni

Necmi Komili Ortaokulu Uzman Beden Eğitimi Öğretmeni Jale Yentür Karaoğlu, gençlik kolları ve çocuk kulübü kurduğunu öğrendikten sonra Köse'ye destek olmaya karar verdiğini anlattı.

Sportif çalışmalar, etütler, matematik dersleri vermeye başladıklarını aktaran Karaoğlu, "Hocamızın başlattığı mendil kapmaca, benim başlattığım tombik ve Türkiye'de yeni yeni gelişen spor branşları olan badminton, çim hokeyi, dünya spor branşlarını da burada tanıtıp gençlerimizin bu alanda daha aydın daha sportif kendine öz güveni olan yapıya sahip bir nesil yetiştirmek amacını güdüyoruz" görüşlerini iletti.

Kulüp üyesi çocuklardan Kardelen Sayman ise çok güzel bilgi ve davranışlar öğrendiklerini dile getirerek, Köse ve Karaoğlu'na teşekkür etti.

Fatih Ulus da okul dışı etkinlikler yapmanın çok hoşlarına gittiğini dile getirerek, "İlk başta merak ettik neler olacağını. Heyecanlıydık ilk başta, sonradan alıştık, heyecanımızı giderdik. Burada matematik, Arapça, Almanca dersi alacağız. Satranç, tombik, mendil kapmaca öğreneceğiz" ifadesini kullandı. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Camide 'Gençlik Kolları' ve 'Çocuk Kulübü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Hatice Derebağı: İyi bir çalışma, caminin imamını tebrik ederim. Ülkemizdeki bütün imamlara örnek olmasını dilerim. 0 0 Yanıtla

Advertisement