Camiler ve Din Görevlileri Haftası - Son Dakika
Güncel

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: "Çocukluktan itibaren buluşmamız gereken bir yapıdan bahsediyoruz.

13.10.2014 15:19

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, camilerin herkes için olduğunu belirterek, "Çocukluktan itibaren buluşmamız gereken bir yapıdan bahsediyoruz. O birlikteliğin, kardeşliğin ortak bir değerin içerisinde yer almanın tohumları, küçük yaşta atılıyor" dedi.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Kocatepe Camisi avlusunda düzenlenen Cami ve Gençlik programında konuşan Bakan Kılıç, gençlerin olmaması halinde bu programın eksik bir çalışma olacağına değinerek, "Mabetlerin gençlerle güzelleşmesi herkesin arzusu. Mescitlere gelirken ziynetlerini takınız. Camilerimizin sahibi olan Rabbimize en iyi, temiz şekilde gelelim çünkü unutmayalım ki bize bahşedilmiş özelliklerin başında gelen aklı kullanarak elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız" diye konuştu.

Camilerin kişiselleştirilmesiyle ilgili bir hikaye anlatan Kılıç, şöyle devam etti:

"Babasıyla gezen bir çocuk okulun yanından geçerken 'ablamın okulu', mağazanın yanından geçerken 'annemin mağazası', kahvehanenin yanından geçerken 'babamın kahvehanesi', caminin yanından geçerken de 'dedemin camisi' demiş. Bu üzücü bir gerçeği barındırıyor. Camilerimiz, mabetlerimiz hepimizindir. Çocukluktan itibaren buluşmamız gereken bir yapıdan bahsediyoruz. O birlikteliğin, kardeşliğin ortak bir değerin içerisinde yer almanın tohumları, küçük yaşta atılıyor."

Bakan Kılıç, Hz. Muhammed'in hayatının çok iyi öğrenilmesi gerektiğine dikkati çekerek, Hz. Muhammed'in, hayatının, Rabbinin emirlerini yerine getirmek için gösterdiği çabanın, tövbesinin, ailesine ve ümmetine gösterdiği sevginin öğrenilmesi gerektiğini ifade etti.

"İlettiklerinize, modern tabirle retweet ettiklerinize dikkat edin"

Kitle iletişim araçları olan sosyal medya ve internet sayesinde daha fazla insana ve bilgiye ulaşılacağını belirten Kılıç, şunları kaydetti:

"Kitle iletişim araçları ve sosyal medya ancak bir araçtır. Bu aracı iyilik için de kullanabilirsiniz, hayır için de, fitne ve şer için de... Gönderdiğiniz mesaj karşısında, karşılık bulan gönül var. Siz o mesajı, makineye göndermiyorsunuz, o sizin için bir vasıta oluyor. Onun için, ilettiklerinize, modern tabirle retweet ettiklerinize dikkat edin. Birilerinin yüreğini, gönlünü yaralayabilirsiniz, birilerini yanlış yerlere sevk edebilirsiniz."

Yakın zamanda çıkan olaylarda, yüzleri kapalı şahısların şiddete başvurduklarını dile getiren Kılıç, "Gençlerimize, çocuklarımıza, mabetlerimize ihtiyacımız var. Geleneksel kültürümüzü, medeniyetimizi gençlerimizin anlayacağı dilde sunma imkanı yaratmalıyız. Bunun için de kitle iletişim araçlarını kullanmalıyız" dedi.

"Gelecek bugünden inşa edilmeli"

Eserlerde mimarinin önemli olduğunu vurgulayan Bakan Kılıç, Türk milletinin, Mimar Sinan ve ecdadının eserleriyle gurur duyduğunu hatırlatarak, "Mimar Sinan'ın geçmişte verdiği örnekler, bugün bizim övünme aracımız ise bundan 500 yıl sonra da bize ecdat olarak bakanlar, nelerle övünecek, bunların çalışmasını yapmalıyız. Gelecek gençlerimizindir ama o gelecek bugünden inşa edilir. Gençlerimizin bugün öğrendikleri, geleceği şekillendirecektir. Gençler üzerinde çok büyük yatırımlar yapmamız lazım" diye konuştu.

"Camilerde sadece bir tek amaç için değil, birçok amaç için buluşalım" diyen Bakan Kılıç, yapılan çalışmalara sporun da entegre edilmesi gerektiğini söyledi.

Cami avlularında sigara yasağı

Programın ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Kılıç, sigara içilmeyecek alanlara cami avlularının da dahil edilmesinden memnuniyet duyduğunu belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Cami avlularında sigara içilmemesi bizim de tercihimizdir. Böyle bir uygulamanın getirilmiş olması ancak ve ancak daha sağlıklı yaşama ve dumansız hava sahasının genişlemesine yardımcı olur." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Camiler ve Din Görevlileri Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement