Camiler ve Din Görevlileri Haftası - Son Dakika
Yerel

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Safranbolu Müftüsü Yılmaztürk: "Gençlerin heyecan ve dinamizmiyle camilerin çehresi değişecek, istikbal daha aydınlık olacaktır"

15.10.2014 15:15

Safranbolu Müftüsü İlyas Yılmaztürk, " Gençlerin heyecan ve dinamizmiyle camilerin çehresi değişecek, istikbal daha aydınlık olacaktır" dedi.

Yılmaztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Camiler ve Din Görevlileri Haftası'yla camilerin ve din görevlilerinin üstlenmiş olduğu manevi misyona dikkat çekildiğini, insan-mabet birlikteliğinin bir kez daha vurgulandığını söyledi.

Camilerin, toplumun manevi sığınakları olduğunu, ibadetin, sevginin, kardeşliğin, birliğin, dostluğun, cömertliğin öğrenildiği ifade eden Yılmaztürk, şunları kaydetti:

"Mabet geleneğinin kökeni ilk insana dayanır.  Allah'ın zikredildiği, Müslümanlar'ın şarj olduğu mescitler, manevi bir atmosfere sahiptir. Camiler toplumlara temiz kalp pompalayan mekanlardır. İslam medeniyeti cami merkezlidir. Cami ve mescitlerde adeta yüce yaratıcıya ferdi ve toplu dilekçeler sunulur. Aminlerle o dilekçelerin altına imzalar atılır. Sevinçler paylaşılır, dostluk ve arkadaşlıkların temeli camilerde atılır. Camiler Müslümanlar'ın ortak evidir. Aynı zamanda camiler ortak kalptir. O kalpte hayat varsa Müslümanlar'da hayat vardır. Camiler maddi ve manevi protokol kurallarının olmadığı tek mekanlardır. Bilindiği gibi toplumların umutları gençlerdir. Gençleri şehirlerin kalpleriyle buluşturmak hidrojenle oksijeni buluşturmak gibidir. Gençlerin heyecan ve dinamizmi ile camilerin çehresi değişecek, istikbal daha aydınlık olacaktır."

Yılmaztürk, her şeyin vaktinde güzel olduğunu, ibadetin gence istikamet çizdiğini, genci muhafaza ettiğini, kimlik ve kişilik kazandırdığını kaydetti. - Karabük

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Camiler ve Din Görevlileri Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement