Can: "Köylerimiz Şehirleşecek, Şehrimiz Daha da Güzelleşecek" - Son Dakika
Yerel

Can: "Köylerimiz Şehirleşecek, Şehrimiz Daha da Güzelleşecek"

Can: "Köylerimiz Şehirleşecek, Şehrimiz Daha da Güzelleşecek"

Mersin’in Tarsus İlçe Belediye Başkanı Şevket Can, köylerin şehirleşeceğini, şehrin daha da güzelleşeceğini söyledi.

16.06.2014 13:09

Mersin'in Tarsus İlçe Belediye Başkanı Şevket Can, köylerin şehirleşeceğini, şehrin daha da güzelleşeceğini söyledi.

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, pazar günü 16 yeni mahalleyi ziyaret etti. Büyükşehir Yasasıyla köylükten mahalleye dönüşen Konaklar, Hacıbozan, Nemiroğlu, Ballıca, Heleke, Alifakı, Yaramış, Çöplü, Kefeli, Baharlı, Ağzıdelik, Çatalca, Çayboyu, Kelahmet, Akarsu ve Halitağa'yı ziyaret eden Başkan Can, vatandaşların sorunlarını yerinde dinleyip, sohbet etti.

Başkan Can'a MHP ilçe Başkanı Ertuğrul Bodur, Belediye Başkan Yardımcıları Ali Bağrık, ve Hüseyin Boro, ilçe yöneticileri ve belediye meclis üyeleri eşlik etti.

Gittiği mahallelerde çiçeklerle karşılanan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, "30 Mart seçimlerinden sonra yetki bize geçtiği için daha güzel hizmetler yapacağımıza inanıyoruz" dedi.

Kurban kesilerek karşılanan Başkan Can "Allah'a çok şükür 1994'den bu yana yerel iktidarda MHP Tarsus'u yönetiyordu. Cenab-ı Allah'ın izniyle sizlerin desteğiyle kaldığımız yerden devam etmek bizlere nasip oldu. Yeni yasayla dün kaymakamlık, özel idare, köylere hizmet götürme birliğinden hizmetleri alabiliyordunuz. 30 Mart seçimlerinden sonra bazı hizmetleri Tarsus Belediyesi olarak bizlerden bazı hizmetleri de Mersin Büyükşehir Belediyesinden alacaksınız. Yetki bize geçtiği için dünden daha güzel hizmetler yapacağımıza bizler inanıyoruz. Netice itibariyle Tarsus Belediyesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi bir geçiş dönemi yaşıyor. Bu geçiş dönemi bittikten sonra inşallah köylerimiz şehirleşecek, şehrimizde daha da güzelleşecek" şeklinde konuştu.

Başkan Can, şöyle devam etti:

"Tarsus'ta yapılan hizmetleri hepiniz biliyorsunuz. 1994 öncesinde Tarsus büyük bir köy görünümündeydi, Allah'a çok şükür 20 yılda Tarsus'umuz bir dünya kenti haline geldi. Artık sıra sizlerde; sizlerde Tarsus'un birer mahallesi olduğunuz için daha güzel hizmetleri fazlasıyla alarak, daha düzenli çalışmalarla bir şehir görüntüsüne kavuşacaksınız. Seçim bitti iş bitti diyenlerden olmadık, olmayacağız. Bizler bu memleketin çocuğuyuz, belediyeciliğin içinden gelen birisi olarak 129 köyümüzü nakış nakış işleyerek, aynı Tarsus'un diğer mahalleleri gibi aynı hizmetleri alacağınızı ve aynı güzel görüntülere kavuşacağınızı bilmenizi istiyorum ki, bunda şahsen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz beye güveniyoruz. İnşallah içme suyundan, sulama suyuna, arazi yollarına, parkına, otobüsüne, dolmuşuna, aydınlatmasına, köy meydanına, taziye evine varıncaya kadar bu eksiklerin hepsi zamanla birer birer yapılacak. Yeter ki biraz sabırlı olalım yeter ki bize biraz zaman verin. Bugün dünden daha güzel olacak, artık buralar birer mahalle oldu ve şehirleşecek. Sizlerde bizlerle devamlı irtibat halinde olduğunuz müddetçe ki olacağınıza yürekten inanıyorum. Muhtarlarımızı Tarsus'ta biz mesai arkadaşlarımız olarak görüyoruz ve 45 mahallemizle, 129 köyümüzle kapanan 5 beldemizle ve muhtarlarımızla biz bir ekibiz." - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Can: 'Köylerimiz Şehirleşecek, Şehrimiz Daha da Güzelleşecek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement