Çanakkale 3 Rus Savaş Gemisi Çanakkale Boğazından Geçti - Son Dakika
Güncel

Çanakkale 3 Rus Savaş Gemisi Çanakkale Boğazından Geçti

Çanakkale 3 Rus Savaş Gemisi Çanakkale Boğazından Geçti

Çanakkale Boğazına bu sabah saat 06.30 da Marmara Denizinden giriş yapan 3 Rus savaş gemisi, Ege Denizine doğru yol aldı.

18.04.2014 10:31  Güncelleme: 10:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Boğazı? na bu sabah saat 06.30 da Marmara Denizi'nden giriş yapan 3 Rus savaş gemisi Ege Denizi? ne doğru yol aldı.

Suriye? de devam eden iç savaş nedeniyle Akdeniz? deki varlığını hissettirmek için uzun süredir Karadeniz filosundaki gemilerini bölgede görevlendiren Rus Donanması bugün 3 savaş gemisini daha Çanakkale boğazından geçirdi.

İlk olarak 127 borda numaralı MİNSK adlı gemi saat 08.20 de Nara burnunu dönüp Çanakkale önlerine ulaştı. Daha sonra 142 borda numaralı NOVOCHERKASSK adlı gemi Çanakkale boğazına ulaştı. Son olarak ise 08.45'de 016 borda numaralı GEORGYPOBEDONOSETS adlı savaş gemisi boğazda gemilerin manevra yapması en zor nokta olan Nara burnunu döndükten sonra Ege Denizi'ne doğru diğer gemilerin peşinden yolaldı.

Rus savaş gemilerine boğaz geçişi sırasında Türk Sahil Güvenlik botu eşlik etti. Savaş gemilerinin 10.30'da 36 millik boğaz geçişini tamamlayarak Ege Denizi'ne açılacağı ardından da Akdeniz'e doğru yolalacağı öğrenildi..

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale 3 Rus Savaş Gemisi Çanakkale Boğazından Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement